Snart dags för Winefinders sommarlansering!

Den 4 juni klockan 10:00 släpps sommarens viner på Winefinder. Släppet är en hejdlös blandning av röda, vita och mousserande viner i olika prisklasser och stilar. Bollinger R.D, Olivier Rivère, Dog Point, Radio Coteau, Dani Landhi och Torbreck, Huff, La Chablisienne och Walter Hansel för att nämna några: Här finner du vinerna som släpps (listan uppdateras löpande fram till den 4 juni).
Winefinder lanserar ständigt nya viner på sajten - och nu är det sags för sommarvinerna! Den 4 juni klockan 10:00 sker vår andra stora nyhetslansering. Även denna gång är vi stolta över att kunna presentera viner i olika prisklasser och stilar med ett antal godbitar som verkligen sticker ut. 

Roséviner

Rosésäsongen är här och vi har laddat butiken med ett helt gäng härligt rosa och läskande flaskor. Vi har varvat gamla kundfavoriter som Domaine Lafage, Henri Bonnaud och Gerard Bertrand med vår helt nya producent som redan blivit en succé: Chateau Pigoudet som vi träffade på årets upplaga av Prowein 2018. Här finns också vår färdigpackade rosélåda med tre sorters roséer från Ch. Pigoudet (totalt 6 flaskor i lådan).

Bubbel i världsklass

Sommartid är bubbeltid. Vi har hittat såväl spumante, cava och prosecco för dig som älskar mousserande viner med fruktig fräschör, men även champagneälskaren får sitt behov stillat: Vi är glada över att äntligen få presentera JM Goulard för första gången i butiken. Goulard är representerad med fyra cuvéer; mest spännande är en ovanlig blend av 100% pinot munier och en roséchampagne som gjorts med saignéemetoden. Vi är också mycket stolta att kunna lansera en av Bollingers prestigecuvéer: den sendegorgerade Bollinger R.D. 2004. Dessutom en ekologisk cuvée från Nicolas Feuilatte.

Små allokeringar av biodynamiska vinmakare

Vad vore ett släpp utan vinmakare med kultstatus? Olivier Rivière (som tränats upp av Domaine Leroy) är en hyllad biodynamiker som håller till i Spaniens yngsta D.O - Arlanza. Blott 120 flaskor kommer från denna "the one to watch"-vinmakare. Ännu snålare blir det med flaskorna från sommelierfavoriten, den biodynamiske kalifornienbaserade Eric Sussman och hans Radio Coteau där vi enbart får 60 flaskor av varje sort. Ytterligare ett spännande uttryck av spanska viner står biodynamiska Domaine Lupier för, som med sina mycket gamla rankor och 600 meter över havet gör utomordentligt rena viner med fräschör och personlighet från Navarras atlantiska bergsklimat i byn San Martín de Unx. Den älskade, unge biodynamikern Dani Landhi från Mentrída får också representera Spanien med 60 flaskor av mycket fina årgång 2015 av Uvas de La Ira. Superspännande Castell d'Encus med sin biodynamiska riesling-albariñoblend är helt klart en av Winefinders Wine Teams vita favoriter.

Nya årgångar

Gamla favoriter i nya årgångar ser vi från såväl tyska rieslingdominerade Weingut Huff, rött och vitt från chilenska Montes, australiska favoriten och mourvèdrevirtuosen Hewitson och franska storsäljarna Château Pesquie och Anne Gros & Jean-Paul Tollot. Dessutom dyker ekologiska sydafrikanen Alheit upp med en ny årgång av Cartology och australiska Torbreck med sin GSM 2015. Kurt Angerer, Anselmo Mendes, Muga, Bodegas Borsao och Bouchard kommer också i ny skrud.

Pinot noir- och chardonnaybonanza

För dig som älskar de burgundiska druvorna chardonnay och pinot noir finns viner från både gamla och nya världen att välja bland. Vi får såväl chabliser från alla kvalitetsklasserna från Servin och La Chablisienne, såväl som chardonnay från storheter från nya världen som Walter Hansel och de Morgenzon. För pinot-fantasten finns hyllade Dogpoint, ekologiska Mt Edward Wines och superexklusiva Radio Coteau.

Andra godbitar

Något sött till jordgubbarna? Vi rekommenderar Verduzzo från Cantina S. Osvaldo! Med sina 45 gram socker blir detta halvsöta vin en riktigt härlig kombination ihop med sommarens söta bär. Dessutom en uppsjö högklassiga viner från Veneto-producenten Tedeschi - en av de urspurngliga Amaronefamiljerna. Från dem kommer såväl Ripasso, Appassimento, Valpolicella och Amarone.

 

Hur fungerar lanseringen?

Lanseringen delas in i följande kategorier:

Häng på låset på här när klockan slår 10:00 den 4 juni.