Snart dags för Winefinders vinterlansering!

Den 19 november klockan 10:00 släpps vinterns viner på Winefinder. Släppet är en hejdlös blandning av röda, vita och mousserande viner i olika prisklasser och stilar. Ceritas, Krohn, Au Bon Climat, A. Christmann, Stag's Leap, Renato Ratti och Naturvinslåda Volym 6 för att nämna några: Här finner du vinerna som släpps (listan uppdateras löpande fram till den 19 november).
Winefinder lanserar ständigt nya viner på sajten - och nu är det sags för vintervinerna! Den 19 november klockan 10:00 sker vår tredje stora nyhetslansering. Även denna gång är vi stolta över att kunna presentera viner i olika prisklasser och stilar med ett antal godbitar som verkligen sticker ut. 

Nyårsbubbel

Inget nyhetssläpp är komplett utan de bubblande flaskorna! I detta släpp hittar du såväl Méthod Cap Classique-bubbel från Sydafrikanska Graham Beck, naturvinsbubbel i form av en PétNat från Fuchs und Hase och en fyllig Cava från klassiska Segura Viudas. På champagnesidan smäller fyrverkerierna högt: Cristal på magnumbutelj från 2009 och två prestigecuvéer från Egly-Ouriet kan få vilken champagneälskare som helst att längta till jul!

 

Säsongens söta och starka viner

Ett av världens mest klassiska fortifierade viner, portvinet, som med all sin imponerande historia och storslagna ursprung har en given plats i alla välfyllda vinkylar. Det är kanske lätt att glömma bort hur många användningsområden portvin har när det kommer till att lyfta söta och salta anrättningar till nästa nivå; dels är det en given följeslagare till pepparkakorna med blå- och grönmögelost på julbordet, men även till resten av ostbrickan med dess söta marmelader, kraftfulla chokladdesserter, crème brûlée och äppelpaj. Vi har fyllt butiken med såväl Ruby Port och Late Bottle Vintage Port såväl som Vintage Port och 10 Year Old Tawny Port. Självklart är julbutiken också påfylld med två sorters glögg från Tegnér & Son, Sauternes från Suduiraut och pärlande Moscato d'Asti från Fontanafreda.

 

Naturvinslådan Volym 6

Lagom till att Naturvinslåda Volym 5 tog slut är det nu återigen dags att lansera del sex av vårt omtyckta samarbete med Dryckesbutiken. Vinerna denna gång kommer från 6 olika ursprung som alla odlats genom naturligt jordbruk - samtliga utvalda för att möta vinterns smaker. Att populariteten för denna vinlåda har ökat lavinartat talar sitt tydliga språk; Volym 4 sålde slut på 2 veckor och extrainsatta Volym 5 var slut efter tio dagar. Äntligen kan vi fylla på lagret igen - här gäller det att slå till!

 

Trälådor i mängder

För oss som gillar hårda paket har vi sett till att vår publikfavorit, amaroneproducenten Tedeschi, har  försett oss med ett flertal viner som levereras i originalträlåda. Dels en Valpolicella-låda med 2 olika Valpoliciellaviner (3 flaskor av varje) och dels en låda för amaroneälskaren innehållandes två Amarone, två Ripasso och två Valpolicella Superiore. Dessutom finns såväl magnum- som dubbelmagnumflaskor i trälåda från Tedeschi att tillgå. Kan det vara årets julklapp?

 

Viner med ålder

I vintertid vill vi gärna dricka och ge bort mogna viner. Vi har fyllt vårt lystmäte med mogen Napa Cab från Stag's Leap Winery i årgång 2006, Sauternes från högklassiga Château Suduiraut från 2002, Gran Reserva Rioja från 2001 och Fontanafredda's Barolo Reserva från 2010.

 

Andra godbitar

Vi gläder oss otroligt mycket att äntligen kunna representera amerikanska Au Bon Climat i butiken. Dels i form av deras Santa Barbara pinot noir och chardonnay, men även udda cuvéen Hildegard som är en hyllning till de druvsorter som odlades i Bourgogne innan chardonnay blev vanligaste druvan. För första gången i Sverige syns också ekologiska Bourgogne-producenten Domaine de Bellene som drivs av hypade Nicolas Potel. Dessutom släpps välkända namn som ripasso från Masi, ett flertal viner från populära Ken Forrester, spätburgunder från fina A. Christmann och vingårdsbetecknad chardonnay från Walter Hansel.

 

Hur fungerar lanseringen?

Häng på låset på här när klockan slår 10:00 den 19 november.

 

Dela!