James Suckling Top 100 är här!

Listan med årets bästa viner har kommit. Som vanligt hittar du flera av vinerna i butiken.

Suckling Top 100 - Missa inte årets viner!

Cos d'Estournel, Viñedo Chadwick, Cheval des Andes och Larcis-Ducasse. Winefinder kan som alltid redan nu erbjuda några av topparna på Sucklings Top 100!

I fredags den 1 november släppte James Suckling sin årliga Top 100 med de bästa vinerna 2019. Sucking och teamet hade då provat igenom 25 000 viner och gett fler än 50 viner vad de kallar en ”perfect score” (om det nu finns något sådant) - dvs 100 poäng. Det är som vanligt en lista som blandar de mest imponerande vinerna rent poängmässigt med de som levererat mest ”bang for the buck”.

Listan toppas av två viner som tyvärr inte lanserats ännu. Det är Siro Pacenti Brunello di Montalcino Vecchie Vigne och Renieri Brunello di Montalcino som båda kommer från den monumentala årgången 2015 som släpps på marknaden under 2020. Annars är Bordeaux den region som har flest viner på listan (15 stycken) och det är inte så konstigt med två årgångar som 2015 och 2016 bakom sig.

Som alltid ser vi till att snabbt fylla på butiken med några av de bästa och mest intressanta vinerna från Top 100 (det är vår styrka). Så också i år. Just nu hittar du 5 av toppvinerna i vår butik. Det är 3x 100-poängaren Château Cos d'Estournel 2016 (som också har fått 100 p av Wine Advocate & Vinous). Det är helt klart är ett av de bästa vinerna i årgången (det var en av våra favoriter på primörprovningarna) med en klassisk Saint-Éstephe-ryggrad och årgångens helt förföriska frukt. Det är 100-poängaren Viñedo Chadwick Cabernet Sauvignon 2017 - ett annat monumentalt vin med fyllig intensiv smak och en underbar lagringspotential.

Det är de mer prisvärda 99-poängarna Cheval des Andes 2016 (Cheval Blancs härliga och mycket intressanta argentinska projekt) och Château Larcis-Ducasse 2016. Den sistnämnda är kanske listans största överraskning men Saint Émilion-slottet har gjort enorma framsteg sedan slottets ägare Jacques-Olivier Gratiot tog hjälp av Nicolas Thienpont och Stephane Derenoncourt i början av 00-talet. Nu är det en av Bordeauxs mest spännande egendomar.

Eller varför inte Barone Ricasolis otroligt fina Chianti Classico CeniPrimo Gran Selezione 2016 också den 99 poäng. 

Och slutligen superfyndet - Bodega Aleannas El Enemigo Chardonnay 2017 som för andra året i rad fått 98 poäng av Suckling. 2016 var en läcker fräsch och smakrik chardonnay med otroligt fin balans. 2017 är inte ett dugg sämre. 

Du hittar vinerna här nedanför! OBS! Alla utom El Enemigo Chardonnay säljs till förköp med leverans i början av nästa år. 

Magnus Ericsson

Magnus Ericsson är en välmeriterad vinskribent med många år i branschen och medlem av Winefinders Wine Team. Magnus jobbade i många år som nyhetschef och vinskribent på Helsingborgs Dagblad och vinskribent för Mat & Vänner samt i bloggen Uppkorkat. Han har också suttit i styrelsen för Sveriges Vinskribenters Förening. Magnus har jobbat som Content Manager, Marknadschef och VD på Winefinder.