Snart dags för Winefinders höstlansering!

Den 3 september klockan 10:00 släpps höstens viner på Winefinder. Släppet är en hejdlös blandning av röda, vita och mousserande viner i olika prisklasser och stilar. Egly-Ouriet, Evening Land, Sandhi, Thierry Germain, Pierre-Olivier Bonhomme, Clos de Tue Boeuf, Wynn's, Chavy-Chouet och nya Naturvinslåda Volym 4 för att nämna några: Här finner du vinerna som släpps (listan uppdateras löpande fram till den 3 september).
Winefinder lanserar ständigt nya viner på sajten - och nu är det sags för höstvinerna! Den 3 september klockan 10:00 sker vår tredje stora nyhetslansering. Även denna gång är vi stolta över att kunna presentera viner i olika prisklasser och stilar med ett antal godbitar som verkligen sticker ut. 

Konventionella och naturella bubblor

Inget nyhetssläpp är komplett utan de bubblande flaskorna! En champagneproducent vi länge haft på önskelistan är Egly-Ouriet - därför är vi mycket glada att få presentera två cuvéer från huset. Dels en Non Vintage Brut och dels en prestigecuvée i form av årgångsbubbel. Dessutom kryddar vi med tre cuvéer från ingen mindre än Pierre Péters.

Vår egen proseccoproducent Montelvini som vi introducerade vid förra släppet har under sommaren visat sig vara en riktig succé. Vi passar därför på att utöka deras sortiment med med högklassig DOCG-prosecco från byarna Valdobbiadene och Asolo - väldigt läcker är 3-litersflaskan som blir festens givna mittpunkt. 

För den riktigt vinintresserade släpps även två olika PétNat (pétillant naturel). Denna typ av mousserande viner görs på den ursprungliga metoden att göra mousserande vin (även kallad Method Ancestrale) och är ett spännande vin att prova för dig som "testat allt" eller som  - liksom vi - tycker om hantverksmässigt gjorda viner.

 

Loire i mängder

När vi satt i planeringsstadiet för vilka viner vi ville lansera var det en sak som stod klar - vi hade inte tillräckligt med viner från Loire! Vi valde att råda bot på denna torka med besked med ett gäng riktiga höjdare från den nordliga franska regionen. Samtliga är minst ekologiska (några är även biodynamiska) och vi presenterar stolt föregångare som Pierre-Olivier Bonhomme, Thierry Germain och hans Domaine des Roches Neuves, Clos du Tue Boeuf, Olga Raffault, Château de La Roulerie och Domaine de Oublié. Urvalet representerar samtliga av Loires stora druvsorter; såväl cabernet franc och chenin blanc som  sauvignon blanc och gamay finns i listan.

 

Naturvinslådan Volym 4

Lagom till att Naturvinslåda Volym 3 tog slut innan sommaren är det nu återigen dags att lansera del fyra av vårt omtyckta samarbete med Dryckesbutiken. Vinerna denna gång är 6 röda viner från 6 olika ursprung som alla odlats genom naturligt jordbruk - samtliga utvalda för att möta höstens smaker och färgprakt. 

 

California (och Oregon) dreamin'

Det är ett antal riktigt tunga namn från andra sidan havet som vi kan presentera denna gång. Vad sägs om Sandhi, Evening Land och Liquid Farm? Bakom de två förstnämnda vinerna står två av USA's mest namnkunniga vinpersonligheter - Rajat Parr och Sashi Moorman. För oss som älskar pinot noir och chardonnay finns mycket att älska här!

 

Andra godbitar

Något sött till höstdesserterna? Vi rekommenderar Luna Storta Pasito! Sugen på nya cuvéer från unga stjärnskottet Romaric Chavy på Domaine Chavy-Chouet? Vi släpper såväl Aligoté och Bourgogne Rouge som Pommard 1er Cru från hans varsamt omhändertagna ägor! Missade du att köpa Badenhorst Family White sist vi hade den i butiken? Nu kommer äntligen nya årgången! Är du lika förtjust i Beaujolais som vi? På släppet syns inte bara en, utan TVÅ Grand Cruer från biodynamiska Julien Sunier! Ja, ni märker - här finns något för de flesta.

 

Hur fungerar lanseringen?

Lanseringen delas in i följande kategorier:

Häng på låset på här när klockan slår 10:00 den 3 september.