Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Graham Beck Brut Pinot Noir Chardonnay

Vad tyckte du?

Graham Beck Brut Pinot Noir Chardonnay

Sydafrika, Western Cape, 750 ml, 12%

Omtyckta Graham Becks omtyckta bubbel äntligen i butik! Graham Beck kallar själva detta vinet kärleksfullt för "presidenternas val" eftersom cuvéen enligt uppgift serverades både när Nelson Mandela svors till Sydafrikas president och när Barack Obama vann presidentvalet i USA. Vinet är en så kallad ···

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Druvor

Pinot Noir, Chardonnay

Smaknotering

Stor doft med tydlig brödighet och toner av gula och gröna äpplen, citrus och mineraler. Smaken är mycket frisk och fruktig med bra, mjuk mousse med ung frukt och toner av citrus och gröna/gula äpplen. Lång och trevlig eftersmak. Producenten uppger att detta vin tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
8 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/51151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Omtyckta Graham Becks omtyckta bubbel äntligen i butik! Graham Beck kallar själva detta vinet kärleksfullt för "presidenternas val" eftersom cuvéen enligt uppgift serverades både när Nelson Mandela svors till Sydafrikas president och när Barack Obama vann presidentvalet i USA. Vinet är en så kallad Méthode Cap Classique, vilket är Sydafrikas motsvarighet till traditionell metod (samma metod som man använder vid champagnetillverkning), med en andra jäsning på flaskan. Efter andra jäsningen på flaska får vinet ligga på jästfällningen i 18 månader innan degorgering vilket ger det en härligt fylligt brödig smak. Använd som aperitif eller till skaldjur och fisk. 

Producenten

Graham Beck Wines grundades 1983 i området Robertson av entreprenören Graham Beck. Efter stora framgångar i gruvindustrin kunde han förverkliga sin dröm att bygga ett toppvineri i ett område där han såg stor potential och i princip ingen annan odlade druvor. Här kunde Graham också bedriva sin passion med hästuppfödning, vilken är en stor del av Graham Beck Enterprises. Graham Beck är mest känt för sina mousserande viner av typen Méthode Cap Classique, som innebär en andra jäsning i flaskan. Deras ansvarige vinmakare för dessa viner är ingen mindre än Pieter “Bubbles” Ferreira, som är landets mest kända vinmakare för mousserande viner.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter sedan 2017 och därmed är passande för dig som är vegan.https://grahambeck.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du