Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas Margón Pricum Valdemuz 2014

Bodegas MargónPricum Valdemuz 2014

Spanien, Castilla y León, 750 ml, 14%

Raúl Pérez är ett ikoniskt namn i vinvärlden. Oavsett om det är hans Mencía-baserade mästerverk från Bierzo, Albariños från Rías Baixas, eller något av de andra otaliga projekten han är involverad i, är hans vinet revolutionerade visar vd som är möjligt i Spanien. Nu har vi äran att med Bodegas Marg···

Styckvis

399 kr

/flaska
Låda (6 st)

2 394 kr

Årgång

2014

Smaknotering

Doften förenar koncentrerade mörka frukter med en vild men polerad kant och en fantastisk känslan av mineralfriskhet som har blivit Perez visitkort. Även bland alla andra viner som Raúls, framstår detta som helt unikt.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
15-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

1995 påbörjade Eugenio González, en av ägarna till Bodegas Margón, sina bana inom vinodling i Pajares de Los Oteros.

I en av dessa grottvingårdar studerade och experimenterade han tillsammans med Raúl Pérez, för att hitta de bästa förutsättningarna och teknikerna för att ska fantastiska Prieto Picudos-viner.

Vinstockarnas ålder, vingårdens skötsel och respekten för naturen har lagt grunden till de viner som än idag bevarar sin friskhet och arom.

Efter 10 år av annorlunda och experimentell vinframställning så slog Eugenio González 2006 sona påsar ihop med entreprenören Alfredo Martínez Cuervo för att börja bygga Bodegas Margón. Utan tvekan skulle detta projekt genomföras så länge som Raúl Pérez var teknisk direktör. Och från början och fram till idag är han ansvarig för vingårdens alla viner.

Mellan 2006 och 2007 köpte Margón alla rustika vingårdar i Pajares de los Oteros och dess omgivningar: totalt 75 vingårdslägen på sammanlagt 19 hektar. Majoriteten av dem är över 100 år gamla. Margón blir den enda vingården som producerar uteslutande med gamla vingårdar mellan 90 och mer än 120 år gamla.

https://bodegasmargon.com/?lang=en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du