Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Burn Cottage Pinot Noir 2016

Vad tyckte du?

Burn Cottage Pinot Noir 2016

Nya Zeeland, Central Otago, 750 ml, 14%

För vinproduktionen gäller minimal intervention med låg svavelanvändningen, inga tillsatser där det är möjligt, ingen odlad jäst eller filtrering används. Vingårdarna är indelade i block och varje sådant block skördas separat, druvor handplockas och sorteras manuellt och jäses i öppna fat och rostfr ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Elegant, komplex och fruktdriven doft med toner av hallon, jordgubbar, körsbör,  samt subtila nyanser av örter och peppar. Mycket lång, fruktig, elegant och balanserad eftersmak.

Drickes
2020-2030
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
14-16ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

WineAdvocate
94 p "The 2016 Burn Cottage Vineyard Pinot Noir is a wine of tremendous appeal and seduction"

The 2016 Burn Cottage Vineyard Pinot Noir is a wine of tremendous appeal and seduction. Herb-tinged black cherries and cola notes appear on the nose, while the medium to full-bodied palate is rich and silky, lined with plush yet well-defined tannins that support the fruit and linger on the long finish. It's approachable now, but it should drink well for a decade or more.

James Suckling
93 p "Ripe red cherries with attractive spicy complexity"

Ripe red cherries with attractive spicy complexity. Silky, supple and deeply flavorsome palate with smooth, mellow tannins that carry plenty of fresh, bright red-cherry flavor. Drink now. Screw cap.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

För vinproduktionen gäller minimal intervention med låg svavelanvändningen, inga tillsatser där det är möjligt, ingen odlad jäst eller filtrering används. Vingårdarna är indelade i block och varje sådant block skördas separat, druvor handplockas och sorteras manuellt och jäses i öppna fat och rostfritt stål. 
Vinerna jäser i 17-22 dagar i en kombination av mjuk överpumpning av juicen och nedpressning av kappan innan druvorna pressas flyttas till franska fat. Endast 20-30% ny ek används. Vinet får sedan vila cirka 11 månader på fat innan det tappas utan klarning eller filtrerade på flaska.

Producenten

Marquis och Dianne Sauvage förälskade sig Central Otago i New Zeeland på en resa och blev ännu mer imponerade efter att ha smakat regionens viner, särskilt Felton Road och Gibbston Valley. De beslutade att de hade hittat den plats de letade efter för att starta vinproduktion. Marquis fortsatte fastighetssökningen med hjälp av en fastighetsmäklare och kom över Burn Cottage på en websida. Fastigheten blev tillgänglig i januari 2002 och Sauvages kunde köpa den på auktion.Sauvages kontaktade efter det Ted Lemon, ägare och vinproducent på Littorai Wines i Sebastopol, Kalifornien för att få han hjälp med projektet. Det de inte visste var att Ted redan hade kopplingar till Nya Zeeland och speciellt Centrala Otago. Ted och Marquis reste till Nya Zeeland för att se fastigheten och Ted så var de sålda.

Ted praktiserade vid tidpunkten biodynamisk jordbruk för Littorais produktion och i sitt arbete med andra vingårdar är starkt övertygad om att detta är den rätta vägen för Burn Cottage också.I tillägg till de 10 hektar med vinstockar egendomen har finns även 20 hektar mark som är dedikerat till att skapa ett slutet ekosystem på gården. Man håller Highland Cattle för att tillhandahålla betesmark och för att leverera gödsel till sitt kompostprogram. Det finns också bin och en olivlund har planterats för att producera olivolja i framtiden. Tanken är att biologiska mångfalden är hörnstenen i ett hälsosamt jordbruk. 

För vinproduktionen gäller minimal intervention med låg svavelanvändningen, inga tillsatser där det är möjligt, ingen odlad jäst eller filtrering används. Vingårdarna är indelade i block och varje sådant block skördas separat, druvor handplockas och sorteras manuellt och jäses i öppna fat och rostfritt stål. 

https://burncottage.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du