Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Cantine Due Palme Selvabianca Salice Salentino Fiano 2016

Vad tyckte du?

Cantine Due Palme Selvabianca Salice Salentino Fiano 2016

Italien, Puglia, 750 ml, 12,5%

Den gröna druvan Fiano är känd från antikens Rom och växer främst i södra Italien, i regionerna Kampanien och Apulien. Druvorna till vinet har skördats för hand och kylförvaras innan de maccereras vid 10 grader under 7 timmar. Därefter sker en mjuk pressning av druvorna innan en temperaturkontroller ···

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Chardonnay, Fiano

Smaknotering

Torr och medelfyllig med aromatisk karaktär av tropisk frukt, persika och toner av mandel. Lång och rik eftersmak. Passar fint till fisk och grönsaksrätter eller en risotto med skaldjur.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
5 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Den gröna druvan Fiano är känd från antikens Rom och växer främst i södra Italien, i regionerna Kampanien och Apulien. Druvorna till vinet har skördats för hand och kylförvaras innan de maccereras vid 10 grader under 7 timmar. Därefter sker en mjuk pressning av druvorna innan en temperaturkontrollerad alkoholjäsning följt av lagring i rostfritt stål i 3 månader och flaska i 7 månader. Passar fint till fisk och grönsaksrätter eller en risotto med skaldjur.

Producenten

Cantine Due Palme är Apuliens största vinkooperativ som startade 1989 och räknas som ett av Italiens ledande kooperativ. Toppvinet Selvarossa Riserva anses vara ett av Italiens bästa röda viner samt att Due Palme utsågs till årets bästa vinhus 2009. Cantine Due Palme vingårdar består främst av blå druvor och då huvudsakligen de lokala druvsorterna Negroamaro, Malvasia Nera, Susumaniello och Primitivo.

https://www.cantineduepalme.it/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du