Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Carlo Revello & Figli Nebbiololover - Langhe, Barolo & Barolo R.G

Carlo Revello & FigliNebbiololover - Langhe, Barolo & Barolo R.G

Italien, Piemonte, 750 ml, 14%

Vi har tillsammans med Carlo Revello tagit fram en låda innehållande tre viner gjorde på regionens ikoniska druva Nebbiolo. Langhe Nebbiolo kommer från Carlo Revellos egna vingårdar i byn Annunziata i La Morra. De planterades av Carlos far med start 1960 och är belägna på mellan 230-250 meter över ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Langhe Nebbiolo 2020, 14,0% (2 flaskor)

Doften bjuder på tydligt fruktiga och kryddiga toner av bigarråer, skogshallon, örter och kanel med en fin nyans av rosor.

I smaken så bäddas det som hittades i doften in av en medelfyllig kropp med karaktäristiskt tydliga tanniner och en generös fruktighet där det i eftersmaken även dyker upp nyanser av kakao och anis. En läcker nebbiolo som kan drickas redan nu men lätt klarar en fem års lagring.


Barolo 2015, 14,5% (2 flaskor)

Rik, livfull och kryddig doft med inslag av körsbär, svarta vinbär, plommon, rosor, tobak, salvia, kakao och fat. Smaken är djup och koncentrerad med årgångens sköna och mogna frukt. Här finns de klassiska inslagen av rosor, körsbär, tjära, kakao och nyanserade toner av ekfat. Lång komplex eftersmak med tydliga men inbäddade tanniner. 

 

Barolo R.G. 2015, 14,0% (2 flaskor)

Doften är fruktig och kryddig med toner av körsbär, jordgubbar, tjära och kanel med en floral nyans av rosor. Smaken är frisk, fruktig och välbalanserad med tydliga tanniner. Eftersmaken bjuder på lång upplevelse där smakerna träder fram lager för lager.

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vi har tillsammans med Carlo Revello tagit fram en låda innehållande tre viner gjorde på regionens ikoniska druva Nebbiolo.

Langhe Nebbiolo kommer från Carlo Revellos egna vingårdar i byn Annunziata i La Morra. De planterades av Carlos far med start 1960 och är belägna på mellan 230-250 meter över havet. Terroiren är samma kalkblandade lera som man hittar alla Revellos vingårdar. Skörden skedde i början av oktober. Jäsning och urlakning startades i rotofermentatorer (snurrande jäskar) och pågick i fyra dagar innan man drog över musten för slutjäsning och malolaktisk jäsning på ståltank. Vinet lagrades sedan mellan 12-14 månader i använda franska ekfat. Vinet är på alla sätt en lillasyster till Revellos Barolo - lättare och fräschare och ett vin som går att dricka ungt. Vinet kan dock lagras i 3-5 år utan problem. Drick till pasta, risotto och kötträtter. 

 

Barolo är Carlo Revellos signaturvin som kommer precis som Langhe Nebbiolon från vingårdar i och runt Annunziata i La Morra. Druvorna skördades i oktober och fick 4 dagars jäsning/urlakning i så kallade rotofermentatorer (snurrande jäskar) innan de fick jäsa klart i ståltankar. Därefter lagrades vinet i 24 månader på en blandning av redan använd (80 procent) och ny (20 procent) ek. Det här är ett smakrikt och djupt vin som lätt kan lagras i tio år eller mer. Årgång 2015 tillhör de bästa på 10-talet och har gett viner med en förförisk frukt och därför går vinet att dricka redan nu. Drick till smakrika risotto- och kötträtter.


Barolo R.G är Carlo Revellos prestigevin. En koncentrerad och matig Barolo för lång lagring. Första årgången av R.G. gjordes i 2013 och namnet är en förkortningen av Rocche och Giachini - två berömda vingårdar i La Morra, men vinet är också uppkallat efter bröderna Carlo och Enzos pappa, Giacomo Revello. Vinet är alltså gjort på en blandning av druvor från två så kallade crus - något som förr var vanligt i de bästa vinerna från Barolo men som på senare år ofta ersatts med single cru-buteljeringar. Vinet lagras i 24 månader på barrrique (225-liters ekfat) varav 50 procent var ny ek och 50 procent redan använda fat. 2015 är en av de bästa årgångarna sedan millenieskiftet som gett viner med fin parfym och förförisk frukt. 

Levereras i Carlo Revellos snygga trälåda.

Producenten

Det må vara ett av de nyaste tillskotten i La Morra men Carlo Revello är ingen nykomling i Barolo. Egendomen bilades så sent som 2016 efter att börderna Carlo och Lorenzo helt enkelt delade på familjeegendomen (vingårdar och allt) Fratelli Revelli för att trygga arvet åt sina barn och undvika framtida problem (inget ovanligt i vinvärlden).

Fratelli Revello startades av pappa Giacomo vid mitten av 1950-talet men det var först när sönerna tog över i början av 1990-talet som egendomen tog rejäla kliv framåt. Carlo och Lorenzo var och är båda nära vän och lärljungar till den kanske främste modernisten i La Morra - Elio Altare och vinerna fick en klart modernistisk prägel redan från första årgången 1992. Med korta macerationstider i rotofermentatorer (snurrande jäskar) och lagring på ny ek skapades viner i Altare-skolan. Elegant och drickbar La Morra-Barolo och enligt många bland de bästa i den här skolan efter Altare.

Med splitten 2016 påbörjades en ny historia med Carlo Revello e Figli (figli pga de två sönerna Erik och Niklas - Carlo har svensk fru Paola därav de svenska namnen). Man har nu 6 av de ursprungliga hektaren och producerar läckert frisk dolcetto, seriös och smakrik Barbera och lite mer klassisk La Morra-Barolo. De nya barriquerna håller på att bytas ut mot större fat (2500 liter) av slavonsk ek och man använder också en större procent redan använda barriquer för att göra vin med mer utpräglad frukt och mindre ekfatskaraktär. De äger bland annat delar av vingårdarna Rocche del Annunziata och Bricco Manescotto och tillsammans med Mauro Veglio så hyr de även en del av Manociono i Serralunga (där de delar 50/50 på skörden). 

https://carlorevello.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du