Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Cantina Terre del Barolo Barolo Vinum Vita Est 2016

Cantina Terre del BaroloBarolo Vinum Vita Est 2016

Italien, Piemonte, 750 ml, 14,5%

2016 kommer att gå till historien som en av de bästa årgångarna någonsin i Barolo. Alla som har haft turen att sitta med i en vertikalprovning med flera årgångar samtidigt vet att det finns en fin likhet mellan 2013 och 2016 men där 2016 har en mer koncentrerad frukt. Jämfört med 2015 är det en årgå ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Stor inbjudande doft av mörka bär och tryffel. Smaken är fyllig med mycket bra balans och fin harmoni. Här finns massor av mogna röda och mörka bär, tryffel, ceder och toner av viol. Lång, balanserad eftersmak i en fint, lite kryddig, stil. Mycket vin för pengarna.

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

James Suckling
93p "A red with plenty of cherry and berry character."

A red with plenty of cherry and berry character. Some watermelon and strawberry, too. Fresh and floral. Medium to full body, firm and chewy tannins and a flavorful finish. It’s bright and clean. Try after 2022.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

2016 kommer att gå till historien som en av de bästa årgångarna någonsin i Barolo. Alla som har haft turen att sitta med i en vertikalprovning med flera årgångar samtidigt vet att det finns en fin likhet mellan 2013 och 2016 men där 2016 har en mer koncentrerad frukt. Jämfört med 2015 är det en årgång som kommer att kunna lagras längre och Wine Spectator ger den 98 av 100 poäng - något som ingen annan årgång fått under 00- och 10-talen. Just det här vinet kommer från ansedda kooperativet Cantine Terre del Barolo (som även står bakom Arnaldo Rivera). "Vinum Vita Est" ("vin är livet") var mottot för Terre del Barolo redan 1958. Ett kooperativ som är ett slags Barolo-motsvarighet till den berömda Produttori del Barbaresco (båda kooperativen grundades samma år). Terre del Barolo gör Barolo med generös frukt underbyggd av Nebbiolos karaktäristiskt kryddiga och smakfulla karaktär (smaker av rosor, körsbär, tjära och kakao). Drick det här vinet nu eller lagra i upp till tio år beroende på dina egna preferenser. Ett vin som är perfekt till risotto, kötträtter och kraftigare pastarätter.

Producenten

Terre del Barolo är ett kvalitetsinriktat kooperativ i Barolo som producerar viner som ger valuta för pengarna och lyckas hålla en mycket bra kvalitet år efter år. Totalt förfogar man över 650 ha i några av de bästa områdena som Grinzane Cavour, Serralunga, Monforte d'Alba, Diano d'Alba, Barolo, Novello, La Morra, Verduno, Roddi och Castiglione Falletto. De fokuserar på de klassiska vinerna i Piemonte som Barbera, Nebbiolo Langhe, Dolcetto, Barbaresco och inte minst Barolo. 

http://www.terredelbarolo.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du