Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Vietti Barolo Rocche di Castiglione 2018
Våra kunder tycker

ViettiBarolo Rocche di Castiglione 2018

Italien, Piemonte, 750 ml, 14,5%

Enklare vinet (Ej Rocche) Druvorna krossas försiktigt och jäser sedan med skalkontakt i ca 4 veckor på ståltank. Malolaktisk jäsning sker på ekfat. Vinet mognar i ca 30 månader på slovenska ekfat. Druvorna kommer från en single vineyard vid namn Rocche som ligger i Castglione Falletto. Där plante ···

Styckvis

1 899 kr

/flaskaOrd. pris 2 199 kr
Låda (6 st)

11 394 kr

Ord. pris 13 194 kr
Årgång

2018

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Enklare vinet (Ej Rocche) Ett komplext och fylligt vin med intensiv doft av torkade rosor, lakrits, kryddor och tryffel. Ett elegant vin med snygga tanniner och ett långt, härligt avslut.

Drickes
2023-2040
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Enklare vinet (Ej Rocche)

Druvorna krossas försiktigt och jäser sedan med skalkontakt i ca 4 veckor på ståltank. Malolaktisk jäsning sker på ekfat.

Vinet mognar i ca 30 månader på slovenska ekfat.

Druvorna kommer från en single vineyard vid namn Rocche som ligger i Castglione Falletto. Där planterades vinrankor 1940, 1950 och 1968.

Producenten

Carlo Vietti grundade Vietti Wine cellar i slutet av 1800-talet när han hittade den perfekta platsen i byn Castiglione Falletto i hjärtat av Langhes kullar.
Med tiden har ägorna expanderat och idag är man markägare i några av de högst prisade områdena i Barolo. Nu är det fjärde generationen som ser till att Viettis viner når ut i världen. På 1960-talet gifte sig Luciana Vietti med vinmakaren och konnäsören Alfredo Currado som introducerade deras första Barolo Crus (Rocche di Castiglione 1961) och single vineyard-betecknade Arneis (1967) för att även presentera deras viner med etiketter gjorda av olika artister och konstnärer. Den första etiketten kom 1974.

www.vietti.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du