Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Albino Rocca Barbaresco Ovello Vigna Loreto 2017
Våra kunder tycker

Albino RoccaBarbaresco Ovello Vigna Loreto 2017

Italien, Piemonte, 750 ml, 13%

Nebbiolodruvorna till Albino Rocca’s Barbaresco Ovello Vigna Loreto kommer från en av Barbaresco’s bästa vingårdar och från 45 år gamla stockar. Jordmånen är kalkrik blandat med lera och lite sand. Vinet får jäsa 2-3 veckor med skalkontakt innan det slutligen lagrats minst 20 månader på stora österr ···

Styckvis

499 kr

/flaskaOrd. pris 629 kr
Låda (6 st)

2 994 kr

Ord. pris 3 774 kr
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Smaknotering

Stor, komplex och ganska djup doft av röda körsbär, lakrits och mint. Smaken är koncentrerad men ändå elegant och nyanserad med rosor, lite tjära, tobak, körsbär och salta mineraltoner. Lång välbalanserad eftersmak med tydliga tanniner.

Drickes
2023-2032
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Nebbiolodruvorna till Albino Rocca’s Barbaresco Ovello Vigna Loreto kommer från en av Barbaresco’s bästa vingårdar och från 45 år gamla stockar. Jordmånen är kalkrik blandat med lera och lite sand. Vinet får jäsa 2-3 veckor med skalkontakt innan det slutligen lagrats minst 20 månader på stora österrikiska och tyska ekfat. Av det här vinet producerar man årligen 2700 flaskor. Servera till krämiga pastarätter och rätter med mörkt kött och gärna tryffel för den äkta italienska känslan.

Producenten

Albino Rocca är ett familjeföretag som varit i vinnäringen i generationer. Daniela, Monica och Paola driver idag företaget som deras farfar startade på 1960-talet då han ärvde prestigefulla områden i regionen. Här har man i decennier arbetat med modern teknik samtidigt som man har tagit tillvara på de gamla traditionerna. I vingårdarna finns Nebbiolo, Dolcetto och Barbera som används i deras Barbaresco av hög kvalitet. Numer produceras även viner på Chardonnay och Moscato.

 

Albino Rocca har erhållit certifieringen "The Green Experience", en certifiering dedikerad till Piemonte-viner och skapad för att förbättra produktionsmetoderna, för att bevara naturresurser och för att ta hand om det kuperade landskapet. The Green Experience främjar ekologisk hållbarhet, som syftar till att minska användningen av kemiska produkter till förmån för agronomiska och naturliga lösningar.

http://www.albinorocca.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du