Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
La Spinetta Barbaresco Bordini 2014

Vad tyckte du?

La Spinetta Barbaresco Bordini 2014

Italien, Piemonte, 750 ml, 14,5%

Från en av Italiens mest hajpade producenter med en av vinvärldens mest igenkända och ikoniska etiketter: Vingårdsbetecknad Barbaresco från La Spinetta! Druvorna kommer från stockar med en ålder mellan 29 och 32 år. Druvorna skördas i början till i mitten av oktober. Vinet börjar sin jäsning på temp ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2014

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Vinet har en tydlig doft av mogna plommon, persika och torkad apelsin. Smaken domineras av den fylliga kroppen som ger toner av valnöt och choklad med en frisk, balanserad syra och markerade men mjuka tanniner.

Drickes
2019-2028
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
1 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

1/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Från en av Italiens mest hajpade producenter med en av vinvärldens mest igenkända och ikoniska etiketter: Vingårdsbetecknad Barbaresco från La Spinetta! Druvorna kommer från stockar med en ålder mellan 29 och 32 år. Druvorna skördas i början till i mitten av oktober. Vinet börjar sin jäsning på temperaturkontrollerade ståltankar i 7-8 dagar. Malolaktiskt jäsning sker sedan på ekfat i 20-22 månader i 50 % nya franska ekfat och 50 % ettåriga franska ekfat. Vinet får sedan mogna i tre månader på stålfat och sedan i ytterligare 3 månader på flaska. Vinet är inte filtrerat och släpps för försäljning tidigast 4 år efter skörden.

Producenten

La Spinetta ägs av familjen Rivetti och deras prisbelönta viner produceras i Piemonte och Toscana. Det största vineriet ligger i Castagnole Lanze i Barbaresco. 1978 gjordes första vinet, en vingårdsbetecknad Moscato d’Asti men det första röda vinet, Barbera d’Asti Ca di Pian kom 1985. Kända för sina kraftfulla ”vingårds”-Barbaresco med namnen Gallina och Starderi i Neive och Valeirano i Treiso. År 2000 köptes den 8 ha vingården Campè i Grinzane Cavour i Barolo och 2001 införskaffades 65 ha vingård i Terricciola, Toscana och vineriet Casanova som stod klart 2007 fokuserar på druvan Sangiovese.

http://www.la-spinetta.com