Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Volpe Pasini Chardonnay 2021

Volpe PasiniChardonnay 2021

Italien, Friuli-Venezia Giulia, 750 ml, 12,5%

Chardonnay är en druva med ursprung i Frankrike men har spridit sig till alla vinodlingsområden i världen och har i århundraden nu planterats i Friuli, där den hittade ett av de mest lämpliga områdena och idag kan den anses vara en av de typiska druvorna för regionen. Ett friskt och fruktigt vin, d···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2021

Smaknotering

Stor, mogen doft med aromer av bakad stenfrukt, gula äpplen, päron, citron och persika. Smaken är torr och fruktdriven med en medelslång eftersmak.

Drickes
2023-2025
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

James Suckling
90p 90 p "Clean and delicious."

Attractive and fresh chardonnay with cooked-apple and honey character. Some stone. Clean and delicious. Drink now.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Volpe Pasini har producerat vin i Colli Orientali i Fruili sedan 1500-talet och var under 1970-talet med och satte Friuli-Venezia på vinkartan, då de var bland de första att sälja även utanför den lokala marknaden och började buteljera sina viner i vanliga flaskor. Idag tillhör man de bästa i området och producerar viner som förenar stor smakrikedom med en härlig fräschör och en känsla av terroir. Egendomen består av 52 hektar vinodlingar som fördelas 50/50 mellan blå och gröna druvor och 60 procent av produktionen är vitt vin och resten är rött. Vingårdarna inkluderar Zuc di Volpe (en amfiteater som bland annat gav vinvärlden den första buteljerade Pinot Biancon från Italien), Prepotto (10 hektar), Zanolli och den inmurade Mura. Vinmakningen är klassiskt modern med både ståltankar och franska ekfat (barriquer).
https://volpepasini.it/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du