Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Volpe Pasini Cabernet 2021

Volpe PasiniCabernet 2021

Italien, Friuli-Venezia Giulia, 750 ml, 13,5%

Cabernet Franc och Cabernet Sauvignon importerades från Frankrike men acklimatiserade sig faktiskt väldigt bra i Friuli. Det är ett vin som föds aristokratiskt, fylligt, torrt. Om Cabernet Franc är närvarande kommer det att finnas örtaktiga toner. Färgen är intensiv rubinröd, speciellt när druvmacer···

Styckvis

169 kr

/flaskaOrd. pris 209 kr
Låda (6 st)

1 014 kr

Ord. pris 1 254 kr
Smaknotering

Drickes
2023-2027
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
90p 90 p "Attractive blackcurrant, raspberry and crushed-stone character."

Attractive blackcurrant, raspberry and crushed-stone character. Medium body. Some tannins and a crisp finish. Drink now.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Volpe Pasini har producerat vin i Colli Orientali i Fruili sedan 1500-talet och var under 1970-talet med och satte Friuli-Venezia på vinkartan, då de var bland de första att sälja även utanför den lokala marknaden och började buteljera sina viner i vanliga flaskor. Idag tillhör man de bästa i området och producerar viner som förenar stor smakrikedom med en härlig fräschör och en känsla av terroir. Egendomen består av 52 hektar vinodlingar som fördelas 50/50 mellan blå och gröna druvor och 60 procent av produktionen är vitt vin och resten är rött. Vingårdarna inkluderar Zuc di Volpe (en amfiteater som bland annat gav vinvärlden den första buteljerade Pinot Biancon från Italien), Prepotto (10 hektar), Zanolli och den inmurade Mura. Vinmakningen är klassiskt modern med både ståltankar och franska ekfat (barriquer).
https://volpepasini.it/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du