Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Renato Ratti Barolo Marcenasco  2012

Renato RattiBarolo Marcenasco 2012

Italien, Barolo, 750 ml, 14,5%

 Marcenasco är Renato Rattis instegsbarolo - som ligger på en ovanligt hög nivå. Vingården Marcenasco har antika rötter, det finns historiska dokument från 1200-talet om "Rigestum comunis Albe" som vittnar om odling av nebbiolo-stockar i området "Marcenascum". Vinet görs i traditionell stil och la···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2012

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Doften är mycket nyanserad med komplexa aromer av hallon, plommon, körsbär och viol. Smaken är ganska fyllig och kraftig med hög syra, markerade tanniner och inslag av kaffe, lakrits och tjära. Eftersmaken är lång med toner av choklad och svamp.

Drickes
2019-2026
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
2 timmar

Så tycker experterna

James Suckling
94p 94 p "One of the best Marcenascos in memory."

Fascinating aromas of dried flowers, cherry and fresh spices. Very subtle nose. Full body, ultra-fine tannins and a long, flavorful finish. So pretty and polished. Harmony in the bottle. One of the best Marcenascos in memory.

WineSpectator
93p 93 p "One of the most exciting wines November 2016"

Intense aromas of cherry, tar, wild herb and camphor signal this rich, fleshy red. Cherry fruit comes forward, while tobacco, licorice and iron notes support.

Winefinders Wine Team
93p 93 p "En av de bästa årgångarna vi provat av Marcenasco."

"Stor doft av röda bär, kakao, blommor (viol och rosor), mineral, körsbär och fat. Smaken är koncentrerad och fokuserade med unga tuffa tanniner men också söt och fin frukt. Det här är helt klart en av de bästa årgångar som vi provat av vinet - i alla fall i så här unga år - och ett fint uttryck för den fina men svåra årgången. Det är ett vin som kommer att vara läckert från och med nu (för vana Barolodrickare) till upp emot tio år framåt."

Winefinder
Dina Viner
92p 92 p FYND!++

Ett torrt, friskt vin med snygg, röd frukt, bra balans, bra syra och inslag av körsbär, tranbär, granatäpple, te, lingon, rönnbär, enbär, karamell, kryddor och fat. Drick 16‐27.

Livets Goda
91p 91 p "Charmig årgång med större fräschör"

"Det tar lite tid i glaset (eller karaffen) innan Barolo-dragen visar sig, men efterhand öppnar det upp sig och vi finner då viollakrits, plommon, körsbär, örter och kaffe. Det är en fruktrik och charmig årgång med större fräschör, försonade, silkiga tanniner och med bra frukthäng i avslutet där mineraliteten och kryddan ger bra elegans och struktur till vinet."

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till smakrika och kraftiga rätter av mörkt kött och vilt, gärna med svamp som tillbehör.

Producenten

Anrika producenten Renato Ratti, grundad av den legendariske Renato Ratti år 1964, hyllas internationellt som en referens för klassisk La Morra- Barolo. Produktionen leds idag av sonen Pietro Ratti, som fortsätter gå i bräschen gällande innovation, tradition och en enastående hängivenhet till sina fantastiska vingårdar. 

Ratta tillhörde pionjärerna gällande vingårdsbetecknad Barolo, och idag är deras berömda vingårdvsviner Conca och Rocche dell'Annunziata några av de mest internationellt erkända. Deras instegsbarolo Marcenasco hyllas även årgång efter årgång för sitt traditionella elegans, ursprungstypicitet och imponerande prisvärdhet. 
http://www.renatoratti.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du