Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Carlo Revello & Figli Barolo Gattera Magnum 2012

Carlo Revello & FigliBarolo Gattera Magnum 2012

Italien, Barolo, 1500 ml, 14,5%

Gattera som är en cru som ligger belägen i byn Annunziata i La Morra. Solexponeringen här varierar från sydost till sydväst och vissa delar ligger till och med i nordostligt läge. Här har Revello ca en hektar vingårdar vilka är uppdelade i två tydligt separata delar. Den ena gränsar till en av famil ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2012

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Klassiska lätt mogna barolo-toner i form av körsbär, jorgubbar, kanel och rosor i både doften och smaken där det i det senare omges av fint gryninga tanninger och en pigg syra som kommer att hålla vinet viralt i ytterligare ett årtionde.

Drickes
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
1500 ml

Så tycker experterna

International Wine Report
92p 92 p "Beautifully structured with polished tannins"

The 2012 Gattera Barolo from Fratelli Revello opens to pretty aromas of dark cherries and strawberries which are woven together with spices, floral and leather notes which soar from the glass. On the palate this is beautifully structured with polished tannins along with gorgeous underlying acidity keeping it fresh and inviting. This is already quite accessible, however it should become more inviting as it softens over the next few years.

James Suckling
92p 92 p "Full body, firm tannins and a flavorful finish."

A red with lots of cherry and watermelon aromas and flavors. Full body, firm tannins and a flavorful finish. Needs time to open.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Gattera som är en cru som ligger belägen i byn Annunziata i La Morra. Solexponeringen här varierar från sydost till sydväst och vissa delar ligger till och med i nordostligt läge. Här har Revello ca en hektar vingårdar vilka är uppdelade i två tydligt separata delar. Den ena gränsar till en av familjens övriga vingårdar och den andra är en del av den kulle som historiskt kallas Turna Langa.

Dessa vingårdar har alltid producerat en balanserad och elegant Barolo, med karaktäristiskt kryddiga toner som gör den lätt att känna igen.

2012 var ett tufft år för producenterna i Piemonte med hagelstormar på våren och torka under sommaren. Men därmed inte sagt att det inte gick att göra bra viner.

Levereras i 1-packs orginalträlåda.

Producenten

Det må vara ett av de nyaste tillskotten i La Morra men Carlo Revello är ingen nykomling i Barolo. Egendomen bilades så sent som 2016 efter att börderna Carlo och Lorenzo helt enkelt delade på familjeegendomen (vingårdar och allt) Fratelli Revelli för att trygga arvet åt sina barn och undvika framtida problem (inget ovanligt i vinvärlden).

Fratelli Revello startades av pappa Giacomo vid mitten av 1950-talet men det var först när sönerna tog över i början av 1990-talet som egendomen tog rejäla kliv framåt. Carlo och Lorenzo var och är båda nära vän och lärljungar till den kanske främste modernisten i La Morra - Elio Altare och vinerna fick en klart modernistisk prägel redan från första årgången 1992. Med korta macerationstider i rotofermentatorer (snurrande jäskar) och lagring på ny ek skapades viner i Altare-skolan. Elegant och drickbar La Morra-Barolo och enligt många bland de bästa i den här skolan efter Altare.

Med splitten 2016 påbörjades en ny historia med Carlo Revello e Figli (figli pga de två sönerna Erik och Niklas - Carlo har svensk fru Paola därav de svenska namnen). Man har nu 6 av de ursprungliga hektaren och producerar läckert frisk dolcetto, seriös och smakrik Barbera och lite mer klassisk La Morra-Barolo. De nya barriquerna håller på att bytas ut mot större fat (2500 liter) av slavonsk ek och man använder också en större procent redan använda barriquer för att göra vin med mer utpräglad frukt och mindre ekfatskaraktär. De äger bland annat delar av vingårdarna Rocche del Annunziata och Bricco Manescotto och tillsammans med Mauro Veglio så hyr de även en del av Manociono i Serralunga (där de delar 50/50 på skörden). 

https://carlorevello.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du