Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Marchesi di Barolo Barolo Cru Cannubi 2013

Vad tyckte du?

Marchesi di Barolo Barolo Cru Cannubi 2013

Italien, Barolo, 750 ml, 14,5%

Cannubi är rankad som en av de allra bästa cru-gårdarna i Barolo. Druvorna skördas manuellt och avstjälkas före en mjuk pressning. Jäsning sker i rostfria tankar och maceration på skalen sker under åtta dagar. Därefter får vinet vila i betongtankar inom vilka en spontan malolaktisk jäsning påbörjas ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2013

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Stor, floral och komplex doft av körsbär, mullbär, tomat, hallon, mynta och svart te. Smaken är ung och mycket stram med en underbar lagringspotential. Frukten är koncentrerad och välbalanserad och ger en mycket lång avslutning.

Drickes
2019-2029
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Så tycker experterna

James Suckling
95 p "Lovely and genuine."

A beautiful red with soft and velvety tannins, juicy fruit and a walnut and dark-berry character. Full body. Lovely and genuine. Better in 2020.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Cannubi är rankad som en av de allra bästa cru-gårdarna i Barolo. Druvorna skördas manuellt och avstjälkas före en mjuk pressning. Jäsning sker i rostfria tankar och maceration på skalen sker under åtta dagar. Därefter får vinet vila i betongtankar inom vilka en spontan malolaktisk jäsning påbörjas och i detta fall var genomförd i december. Vinet lagras sedan delvis på fat av slavonsk ek och delvis på fransk ek. Innan vinet släpps till marknaden får det drygt ett år på flaska. 2013 räknas som en riktigt klassisk årgång som gett fantastiska viner. Viner som förenar frukten och kraften hos 2010 med en sällan skådad charm och fräschör. 

Producenten

Egendomens historia sträcker sig till början av 1800-talet då greven Carlo Tancredi Falletti från Barolo gifte sig med den franska adelskvinnan Juliette Colbert de Maulévrier (som var barnbarn till Ludvig XIVs finansminister). Det var Juliette som var drivande i investera i egendomen och som satte sig i kunskapen om Piemonte och nebbiolodruvans potential. Paret fick inga arvingar, varför driften senare övertogs av en välgörenhetsstiftelse och senare såldes vidare till vinmakarfamiljen Abbona. Idag står Ernesto och Anna Abbona för driften. Marchesi di Barolo har idag uppnått en fantastiskt anseende och räknas som en medelstor producent med cirka 110 hektar mark och en produktion på cirka 1.500.000 flaskor vin. Gården producerar naturligtvis de stora vinerna Barolo och Barbaresco men även Nebbiolo d'Alba, Barbera d'Alba, Dolcetto d'Alba, roero Arneis, Gavi, Moscato d'Asti e Brachetto d'acoui av hög kvalitet.
http://www.marchesibarolo.com/welcome_eng.lasso
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du