Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine de la Vougeraie Vougeot 1er Cru Le Clos Blanc de Vougeot 2013

Vad tyckte du?

Domaine de la Vougeraie Vougeot 1er Cru Le Clos Blanc de Vougeot 2013

Ekologisk

Frankrike, Vougeot, 750 ml, 13%

Vougeraies mytomspunna monopolmark Le Clos Blanc är en liten ö av chardonnay i ett hav av pinot noir. Odlingen ligger bakom en omgivande stenmur och är inte större än 1,8 hektar, med en mycket kalkrik jordmån. Druvorna på Le Clos Blanc skördas i flera omgångar, beroende på mognadsgrad. Druvorna som ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2013

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Drickes
2016-2023
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Så tycker experterna

Tim Atkin
97 p

JancisRobinson
17 point

WineAdvocate
90 –92 point

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Fisk med cremet sauce, fjerkræ, pateer og tørre faste oste såsom lagret Gruyère og Comté.

Vinet

Vougeraies mytomspunna monopolmark Le Clos Blanc är en liten ö av chardonnay i ett hav av pinot noir. Odlingen ligger bakom en omgivande stenmur och är inte större än 1,8 hektar, med en mycket kalkrik jordmån. Druvorna på Le Clos Blanc skördas i flera omgångar, beroende på mognadsgrad. Druvorna som skördas först ger syra och friskhet medan de som skördas senare ger mer fyllighet och frukt. Vinet får ligga på ekfat i 16 månader, varav 30 % är nya. 

Producenten

Domaine de la Vougeraie startade 1998-1999 när familjen Boisset ville samla alla sina utspridda vingårdar under en egendom och göra Bourgogne i absolut toppklass. Namnet Domaine de la Vougeraie tog man från familjehemmet men tanken är också att det ska föra tanken till Grand Cru-vingården Vougeot där man har 10 hektar. 

Jean Claude Boisset och Claudine Boisset köpte sina första vingårdar 1964. Idag är det deras son och dotter - Jean Charles och Nathalie - som leder egendomen. Chefvinmakare är Pierre Vincent som tog över efter Pascal Marchand 2006. I vingården jobbar man biodynamiskt/ekologiskt och vinkällaren försöker man hålla sig till minimal intervention för att låta le terroir stå för vinernas uttryck. Naturlig jäst, lång jäsning, manuell nedtryckning av skallocket under jäsningen och buteljering utan filtrering eller klarning är några av de metoder som man använder sig av. 

Domaine de la Vougeraie har 67 olika vingårdslägen spridda över 34 hektar (två tredjedelar i Côte de Nuits och resten i Cöte de Beaune). Hjärtat i produktionen är vad de själva beskriver som den "mytiska och magiska" monopolvingården Le Clos Blanc de Vougeot - en liten vingård precis intill Château du Clos de Vougeot som är planterad med chardonnay. Den ligger precis utanför den norra muren till Clos de Vougeot och angränsar till Musigny och Les Amoureuses i grannkommunen Chambolle-Musigny. 

Men man äger också delar av andra berömda vingårdar som Charmes-Chambertin Les Mazoyères, Bonnes Mares, Musigny, Clos de Vougeot, Corton Le Clos du Roi, Corton-Charlemagne Le Charlemagne och en mängd mycket bra premier cru-lägen.

http://www.domainedelavougeraie.com/

Karta