Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine de Bellene Savigny les Beaune 1. Cru - Hommage a Bartolo Mascarello Vieilles Vignes 2017
Våra kunder tycker

Domaine de BelleneSavigny les Beaune 1. Cru - Hommage a Bartolo Mascarello Vieilles Vignes 2017

Frankrike, Savigny-lès-Beaune AC, 750 ml, 13%

Spännande och eleganta Domaine de Bellene drivs sedan 2007 ekologiskt av välkända Nicolas Potel. Druvorna till denna hyllning till den legendariske Bartolo Mascarello i Barolo kommer från två crus i Savigny-Les-Beaune. Les Peuillets är ett vingårdsläge på 0,29 ha med vinrankor som planterades 1993 o ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Smaknotering

Stor sammansatt doft med toner av skogsbär, hallon, körsbär, champinjoner, örter och söta kryddor. Kroppen är medelfyllig med mjuka men tydliga tanniner, en pigg syra och ett långt örtigt avslut. Här finns även inslag av salmiak och en mineralig sälta som lyfter vinet och ger en härlig komplexitet till smaken. Lång härlig eftersmak. 

Drickes
2021-2025
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
3 g/l
Lufta vinet
1 timma

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Spännande och eleganta Domaine de Bellene drivs sedan 2007 ekologiskt av välkända Nicolas Potel. Druvorna till denna hyllning till den legendariske Bartolo Mascarello i Barolo kommer från två crus i Savigny-Les-Beaune. Les Peuillets är ett vingårdsläge på 0,29 ha med vinrankor som planterades 1993 och som växer på en blandning av röd jord och små stenar. Les hauts Jarrons (där rankorna planterades 1962 och 1975) som är på 0,47 ha och har sydöstlig exponering och åtnjuter fördelen av solskenet hela dagen och foehn-effekten (torr vind från bergen). Här växer druvorna i en jordmån som består av sand och en mer lerkalkig jord med inslag av tunna stenar.

Producenten

Bakom egendomen Domaine de Bellene finns kända Bourgogne-namnet Nicolas Potel, son till Gérard Potel som stod vid rodret för Domaine Pousse d’Or i Volnay. Nicolas själv är en praktiker snarare än en teoretiker - han slutade skolan före sin 18-årsdag och reste till Australien och USA för att träna sig till att bli vinmakare innan han återvände till Bourgogne. Väl tillbaka arbetade han för Domaine Roumier och Domaine Juillot innan han började arbeta för sin far på Pousse d’Or år 1992. Mellan 1998 och 2007 drev Nicolas en négociantverksamhet där han utmärkte sig för sin noggrannhet och känsla för detaljer. Med tiden valde han att fokusera på egna egendomen Domaine de Bellene (Bellene är det gamla keltiska namnet för Beaune där vineriet ligger beläget). Idag har han 18 hektar egna marker som tas om hand med hjälp av hästar, ekologisk odling och fottrampade druvor. Man använder varken industriell jäst eller enzymer. Nicolas vinifierar hela klasar, är försiktig med extraktion och använder en kombination av nya och gamla ekfat.Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du