Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Albert Sounit Bourgogne Blanc - Les Vignes de la Roche 2020

Albert SounitBourgogne Blanc - Les Vignes de la Roche 2020

Frankrike, Bourgogne, 750 ml, 13%

Namnet "Les Vignes de la Roche" kommer från den branta klippformationen som stiger precis ovanför vingårdarna som används för detta vin. Vinet är gjort av druvor från 3 olika vingårdar: La Cassine, La Guiche och Le Pinacle som alla hittas i förlängningen av den berömda Montagny premier cru-sluttning ···

Styckvis

259 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 554 kr

Årgång

2020

Smaknotering

En mycket intensiv doft av färsk och delikat grön frukt - med en fin touch av citrus, persika och aprikos. I smaken kompletteras detta med en pigg syra och bra miniralitet som balanseras upp av en mjuk textur och en lätt och diskret fatton.

Drickes
2022-2025
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
7-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Namnet "Les Vignes de la Roche" kommer från den branta klippformationen som stiger precis ovanför vingårdarna som används för detta vin. Vinet är gjort av druvor från 3 olika vingårdar: La Cassine, La Guiche och Le Pinacle som alla hittas i förlängningen av den berömda Montagny premier cru-sluttningen i Jully-lés-Buxy.

 

La Cassine som ligger på en höjd av 350 m bidrar med både mineralitet och friskhet.

 

La Guiche som återfinns på 225 m med en djup jord av kalksten, lera och små stenar bidrar med exotisk frukt och kropp

 

Le Pinacle (220-280 m och en del av May-Cottin Vineyard) som klassificeras som "Montagny Village" bidrar med hög intensitet och mineralitet. 25% av vinet är baserat på druvor från Le Pinacle.

 

 

Vinet är 100% vinifierat i fat av fransk ek varav cirka 15% är nya.

 

Jäsningen sker m.h.a. inhemsk jäst däe alkoholjäsningen följs av en malolaktisk jäsning och en fatjäsning med jästfällningen under 8-9 månader för att ge vinet mer kropp och konsistens. Efter detta spenderar vinet 2 månader i rostfria tankar för att klarera vinet innan det buteljeras utan filtrering.

Producenten

Albert Sounit ligger i Rully och Buxy där vi producerar en rad Crémant de Bourgogne och vita och röda viner från Côte Chalonnaise.

Fastigheten har en lång historia som går tillbaka till 1781, då familjen Jeunet etablerade företaget. Vår nuvarande hemvist byggdes 1851 av familjen Jeunet i ett stenbrott och består av stora, välvda källare – perfekt för att lagra vinerna.

Eran av familjen Sounit började 1945 och företaget var de följande decennierna en viktig negociant i området.

1988 började Knud Kjellerup, en dansk vinimportör, importera vinerna från Albert Sounit – och 1993 köpte han företaget tillsammans med två goda vänner för att förverkliga passionen att producera högkvalitativa viner från Chalonnaise. Vi tror på potentialen hos vingårdarna i Côte Chalonnaise – det finns ingen anledning att inte producera viner av samma kvalitetsnivå som Côte de Beaune. Terroiren finns där, – ”det är bara att ta hand om vinstockarna – och att använda bästa möjliga metoder – både i vingården och i vingården”.

Albert Sounit har sedan dess genomgått en enorm utveckling med enorma investeringar i vingård, vingård och människor, inklusive förvärvet av Domaine Bernollin 2005 och är idag en 16,5 ha stor egendom, med vingårdar i Rully och Montagny. Druvorna från våra egna vingårdar skördas av Domaine Bernollin och vinifieras och säljs av Albert Sounit.

Utöver det köper vi även druvor på lång sikt från lokala vinodlare.

https://albert-sounit.fr
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du