Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château de Francs les Cerisiers 2016
Våra kunder tycker

Château de Francsles Cerisiers 2016

Frankrike, Bordeaux, 750 ml, 14,5%

2016 hade en komplicerad start med kraftiga regn under vintern och våren (dubbelt så mycket som normalt), vilket satte vinrankorna i stor press från sjukdomar. Sommaren blev betydligt gynsammare med en regnfylld första halva av juni följd av en lång period fram till mitten av september utan en drop···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Stor doft med toner av mogna mullbär och svarta vinbär med nyanser av salmiak, kakao och fat. Smaken är generöst fruktig med ett runt anslag som är i fin balans med den fräscha syran och välintegrerade tanninstrukturen.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
93p 93 p "There´s a very plush and cool-fruited feel to the palate"

Deeply ripe dark berries with a fragrant, violet note and chalky, stony notes, too. There’s a very plush and cool-fruited feel to the palate, as well as a freshness of fruit and tannins to close it out in style. A blend of 90 per cent merlot and ten per cent cabernet sauvignon. Try from 2023.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Chateau de Francs är en av de äldsta egendomarna i Bordeaux, med en historia som sträcker sig tillbaka nästan 2000 år. Från början fungerade egendomen som en militärfästning.

Det första man ser när man kommer in på egendomen är kvarlämningen av en grind som är daterad början av 1600-talet.

Den sk. moderna eran av Chateau de Francs börjar först 1985 när Hubert de Bouard, ägare av Chateau Angelus i St. Emilion med Dominique Hebrard förvärvar egendomen.

Hebrard var tidigare ägare av erkända Chateau Cheval Blanc, i dagsläget är han även ansvarig för vinmakningen av Chateau Chadeuil och Chateau Trianon.

Båda har med andra ord ett erkänt rykte av att vara progressiva och kunniga i Bordeaux. Från dag ett efter övertagandet påbörjades en omfattande renovering av egendomen samt av vinkällaren, de påbörjade även det hårda arbetet med nyplantering.

Den totalt 40 hektar stora marken har övervägande merlot, cabernet franc och cabernet sauvignon. Enbart strax över 2 hektar används för deras vita torra viner där de producerar sauvignon blanc och semillon.

https://chateau-de-francs.com/fr/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du