Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine de Chevalier Le Rosé De Chevalier 2022

Domaine de ChevalierLe Rosé De Chevalier 2022

Frankrike, Bordeaux, 750 ml, 12,5%

Domaine de Chevalier rankas bland de bästa producenterna i Bordeaux och Péssac-Leognan och egendomen är främst kända för sina fantastikja vita och röda viner. Man har dock även producerat en liten mängd rosévin med hjälp av rosé de saignée-metoden i över 25 års tid. Saignée betyder rakt översatt ”bl ···

Styckvis

199 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 194 kr

Smaknotering

Ung, pigg och fruktig, men ändock seriös, med stor doft av färska örter, jordgubbar, röda körsbär och lite citrus. Smaken är torr och frisk med en fräsch aromatik och med fint djup i frukten. Lång eftersmak. 

Drickes
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Domaine de Chevalier rankas bland de bästa producenterna i Bordeaux och Péssac-Leognan och egendomen är främst kända för sina fantastikja vita och röda viner. Man har dock även producerat en liten mängd rosévin med hjälp av rosé de saignée-metoden i över 25 års tid. Saignée betyder rakt översatt ”blödande” och vid vinframställning innebär metoden att man tappar av (blöder) vätska från en tank med druvjuice för rött vin i de tidiga stadierna av vinframställningsprocessen. Många högt ansedda producenter och regioner utnyttjar principerna i saignée-metoden för att skapa spännande roséviner med karaktär och djup. Metoden används bland annat för att göra topproséer i Spaniens Navarra-region där tekniken kallas sangrado. Vinet är en blandning av 85% Cabernet Sauvignon och 15 % Merlot och passar utmärkt som aperitif men funkar också till skaldjur och sallader med sommargrönt men också till lättare grillade kötträtter.

Producenten

Egendomen ligger för sig själv inne i skogen i sydvästra hörnet av kommunen Léognan. Chevalier ägdes från 1865 till 1983 av familjen Ricard, de sista 35 åren av Claude Ricard. 1983 var Ricard tyvärr tvungen att sälja sitt livsverk. Detta är handgjorda viner, alltid personliga, alltid mycket välbyggda. En styrka har varit att lyckas över snittet under svåra år.

http://www.domainedechevalier.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du