Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Vinexperternas favoriter #8 - 93+ Poäng

WinefindersVinexperternas favoriter #8 - 93+ Poäng

Varje år testas tusentals viner av världens ledande vinkritiker i den klassiska 100-poängsskalan. Ett vin som fått över 90 poäng beskrivs så här av vinvärldens mest kände kritiker, Robert Parker:  ”Viner av exceptionell komplexitet och karaktär – kort sagt fantastiskt viner”. Vi har i denna vinlåda ···

Låda (6 st)

1 254 kr

Smaknotering

Weingut Fritz Ekkehard Huff Orbel Riesling Trocken 2020

Orbel är en av de välkända "Grosse-Gewächs"-appelationerna på Roter Hang - den geologiska formation som även inkluderar Pettenthal. Christine Huff kan dock inte kalla vinerna för Grosses Gewächs eftersom hon ännu inte är medlem i VDP - organisationen bakom klassificeringen. Men marken är förstås densamma och erbjuder den perfekta symbiosen av soldränktsöderläge och mineralröd jord med tillräcklig vattenförsörjning. Namnet kommer troligen från det medeltida ordet Ölbel, som betyder "stark kille". Vilket verkligen passar in på Orbel-vinerna som är rika och charmiga på sitt alldeles egna sätt.
Ett vin som normalt mognar tidigare än Pettenthal.

James Suckling - 94 p "Super-focused and mineral with a crystaline personality"

 

 

Schiopetto Ribolla Gialla del Pompiere 2020

Ett traditionellt vin från Friuli, som blir som bäst när druvorna odlas i märgeljord. I Capriva kallades druvan till en början ribolla di Capriva. Det är den sista vita druvan som skördas i slutet av september, alltid för hand och jäst på låg temperatur för att bevara de fina aromerna.

James Suckling: - 93 p "a solid core of fruit and a flavorful finish."

 

 

Tedeschi La Fabriseria Valpolicella DOC Superiore 2017

Ett av de absolut bästa vingårds-valpolicellavinerna. Familjen Tedeschi har alltid strävat efter att förbättra kvaliteten och visa hur bra det kan bli när man kombinerar sina fantastiska vinstockar med regionens traditioner. Av denna anledning så har tagit fram La Fabriseria, ett vin skapat i en internationell stil men samtidigt helt i linje med familjens vinfilosofi. Druvvalet består av 35% Corvina, 30% Corvinone, 30% Rondinella och 5% Oseleta. Druvorna kommer från La Fabriseria-vingården i Valpolicella Classico-regionen (SantAmbrogio och Fumane-kommunerna). Skördeuttaget är mycket lågt (i linje med vad man tar ut för sina Amarone-viner). Vinet lagrades därefter på slavonsk ek i 1,5 år innan buteljering. Ett kraftfullt vin som passar bra till rätter med mycket smak.

James Suckling -94 p "Top Valpolicella."

 

 

Chateau Pesquie Quintessence Rouge 2019

Chateau Pesquie är en av de bästa producenterna i Ventoux (som ligger i södra Rhône nära Châteauneuf-du-Pape, Gigondas och Vacqueyras). Quintessence är, precis som namnet indikerar, ett av egendomens toppviner. Vinet görs på 80 procent syrah och 20 procent grenache från vinstockar som är 50 år eller äldre och växer på 250-350 meters höjd. Bara de bästa druvorna används.


Efter avstjälpning och krossning följer 3-4 veckors jäsning och macerering i öppna jäskar med lite överpumpning av musten på skal/jästlocket för jämnare extrahering av färg och smakämnen. Vinet lagras mellan 12-15 månader på fat vara 40 procent är nya.

Jeb Dunnuck - 92-94 p "this is straight-up classy stuff"

 

 

Schiopetto Merlot del Pompiere 2020

Druvorna odlas i Blumeri. Vinifikationen sker på ståltank under kontrollerade former för att hålla alkoholhalt och extraktion på så låga nivåer som möjligt och behålla aromernas fräschör.

James Suckling - 93 p "Always a beautiful and very drinkable merlot"

 

 

Susana Balbo Ben Marco Expresivo 2018

Druvorna hämtas från en av de svalaste delarna av Uco-dalen. Under kalla år kan vinet dra tankarna åt Bourgogne men i allmänhet kan den placeras i samma klimatkaraktär som Bordeaux eller Napa. Jordmånen i nordvästra Gualtallary är typiskt alluviala med ett ytligt lager av vegetation över en sandlager vilken in sin tur vilar kalksten.


Det ger extremt fattiga jordar i form av organiskt material och har en utmärkt dränering, vilket gör att vinrankorna tränger djupt ner av jordlagren. De manuellt skördade druvklasarna (85% malbec och 15% cabernet franc) avstammas och druvorna genomgår en mjuk pressning. Skalmaceration under 40 dagar med daglig nedpressning av skalenkappan vid en temperatur på max 30 °C följt av 14 månader på nya franska ekfat.

James Suckling - 95 p "Always dialed-in."

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Varje år testas tusentals viner av världens ledande vinkritiker i den klassiska 100-poängsskalan. Ett vin som fått över 90 poäng beskrivs så här av vinvärldens mest kände kritiker, Robert Parker:  ”Viner av exceptionell komplexitet och karaktär – kort sagt fantastiskt viner”. Vi har i denna vinlåda valt ut 6 viner som samtliga fått minst 93 poäng av erkända internationella vinkritiker som James Suckling och Jeb Dunnuck. Lådan innehåller fyra röda och två vita viner i internationell världsklass

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du