Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Vina Errazuriz Estate Pinot Noir 2023

Vina ErrazurizEstate Pinot Noir 2023

Chile, Aconcagua Valley, 750 ml, 13,5%

Inte ofta vi blir så imponerade av en pinot noir i denna prisklassen men detta är något utöver det vanliga. Druvorna kommer från Anconcagua Valley, 30 km från Stilla Havet, i Chile. Närheten till havet ger en svalkande inverkan på klimatet och förutsättningarna för att odla just Pinot Noir är mer el···

Styckvis

179 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 074 kr

Årgång

2023

Smaknotering

Doften domineras av mogna röda bär med aromer av kanel och vanilj. Smaken är mjuk med lena tanniner, en drivande och balanserad syra  och ett fruktigt avslut. Bör provas!

Drickes
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Det var Don Maximiano Errazuriz som byggde upp vingården 1870 I Aconcagua Valley som ligger 10 mil norr om Santiago. Idag drivs gården av den femte generationen Chadwick med Eduardo i spetsen. Man har byggt upp ett rykte om att producera några av landets bästa viner, vilket inte minst uppmärksammats vid ”The Berlin Tasting” 2004 där man bland andra slog Château Lafite, Château Margaux, Château Latour, Tignanello, Sassicaia, Solaia och Guado al Tasso i en blindprovning.

http://www.errazuriz.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du