Domaine Matassa

Äntligen kan vi erbjuda ett gäng viner från en av de stora legendarerna i den så kallade naturvinsvärlden! Tom Lubbe.

Viner med personlighet från Domaine Matassa

Första gången vi hörde talas om sydafrikanen Tom Lubbe så var det som pionjär i Swartland (där han bland annat jobbade med Eben Sadie runt millennieskiftet) och den nu smått legendariska The Observatory som skapade buzz i vinvärldens underground.

Tom Lubbe jobbade samtidigt med Domaine Gauby i Roussillon och 2001 köpte han (tillsammans med Sam Harrop) vad som skulle bli en av stjärnorna i den nya vågen med minimalistiska "naturliga" viner - Clos Matassa - som numera heter Domaine Matassa och drivs av Tom och hans fru Nathalie (dotter i huset på Domaine Gauby).

Tom och Matassa har blivit lite av inspiratörer och föregångare för en hel generation av så kallade naturvinsproducenter som jobbar ekologiskt och med så lite tillsatser som bara möjligt. Matassas viner tillhör de mest kända och älskade på naturvinsbarer runt om i världen och normalt går i stort sett hela produktionen till restaurangbranschen. Därför känns det extra kul att kunna erbjuda en blandlåda och fem olika viner från Tom Lubbe i butiken. 

Tomme Lubbe