Förköpet på Brunello di Montalcino 2014 är här!

Nu släpps den senaste årgången från Brunello di Montalcino 2014!
"The drinking vintage" 

För femte året i rad kan vi på Winefinder erbjuda förköp av Brunello di Montalcino!

Den senaste årgången som nu släpps är 2014 och vi har valt ut 4 viner till släppet: Altesino Brunello di Montalcino, Altesino Brunello di Montalcino Montosoli, Tenuta di Fossacolle Brunello di Montalcino samt Tenuta di Argiano Brunello di Montalcino.

Väderförhållandena för 2014 i Italien hade alla ingredienser för att bli katastrofala och alla höll andan inledningsvis - växtsäsongen började varmt med en tidig knoppning men sommarens väder var kallt med frekventa hagelstormar. September och oktober kom som räddande änglar genom att vara två milda och torra månader. De vände skräckscenariot till en bra årgång och alla kunde andas ut. Stilmässigt skiljer den sig från 2013 och 2015 genom att vinerna har en lättare elegans och kommer att mogna i flaskan tidigare. Med andra ord en så kallad konsumentårgång där man kan njuta av vinerna tidigare.

Samtliga viner erbjuds till ett förköpspris. Eftersom det rör sig om förköp så säljs vinerna som hela kollin. Priserna är inklusive moms och svensk alkoholskatt.

OBS! Förköpet gäller t o m den 17 mars (vi har förlängt perioden med en vecka på grund av det stora intresset!). Vinerna förväntas anlända till Sverige i slutet av maj/början på juni.

Dela!