Köp Bordeaux 2020 en primeur

Nu kan du förhandsboka/köpa Bordeaux 2020 - en primeur - medan de ännu ligger på fat nere i Bordeaux! Här är våra bästa köp i årgången som är den tredje kanonårgången i rad för egendomarna i regionen. Allt för att du ska kunna få tillgång till några av världens mest uppskrivna viner!

Den första "trippeln" med tre outstanding årgångar i rad!

Nu är det dags för årets primörkampanj med Bordeauxviner från årgång 2020. Du köper dem medan de fortfarande lagras oskattade ("In Bond") på fat/flaska hos respektive vinproducent och anländer till Winefinders leverantör i Bordeaux under första halvan av 2023. 

Första "trippeln" någonsin!

Bordeaux har genom åren fått fram några legendariska dubblar men däremot har slotten aldrig någonsin sett tre lysande årgångar efter varandra - en trippel. Förrän nu. 2020 kommer att gå till historien som den första trippeln tillsammans med 2018 & 2019. (du kan läsa mer om årgången här!). 

För att underlätta för dig som kanske är ny till att köpa en primeur så har vi valt ut 6 viner som vi tycker levererar otroligt mycket vin för pengarna och som dessutom fått mycket höga poäng av världens ledande vinkritiker. 

 

Winefinders bästa köp i årgången!

Château Mangot

Château Mangot 2020

 • Frankrike, Bordeuax
 • 92-94 p "The medium to full-bodied palate gives a great intensity of juicy black fruits with soft, rounded tannins."

Ett av våra mest omtyckta viner från Saint-Émilion på den högra stranden. Château Mangot var tills helt nyligen lite av en doldis i Bordeaux trots att egendomen är klassad som en Grand Cru. Nu tillhör man områdets mest spännande och Anne-Marie och Jean-Guy Todeschin jobbar med minimal intervention, ekologiskt jordbruk, naturlig jäst, inga tillsatser, relativt neutrala lagringskärl (ståltankar och en noggrann blandning av gamla och nya fat) och tillsätter så lite svaveldioxid man bara kan under tillverkning och buteljering.

165:- /flaska

Chateau Aiguilhe

Chateau Aiguilhe 2020

 • Frankrike, Bordeuax
 • 93 p "Powerful and focused with bright berry flavours, it practically defines the term crunchy fruit."

Château Aiguilhe ingår i Stephan von Neiperrgs stall som också inkluderar toppviner som Canon-la-Gaffelière och La Mondotte. Aguilhe ligger i Côtes de Castillon alldeles intill Saint-Émilion och är år efter år ett av de smartaste köpen i Bordeaux. Druvorna växer på en blandning av väldränerad jord av lera/kalksten med en sydlig exponering. Rankorna, 80 procent merot och 20 procent cabernet franc, har en genomsnittlig ålder av cirka 30 år vilket ger ett extra djup i smaken.

171:- /flaska

Le Petit Haut Lafitte Rouge

Le Petit Haut Lafitte Rouge 2020

 • Frankrike, Bordeuax
 • 93-94 p "This is a tight, more tannic Petit with a medium to full body and linear, racy phenolics.”

Egendomarna i Péssac-Léognan strax söder om staden Bordeaux tillhör de som lyckats allra bäst 2020. Smith-Haut Lafittes huvudvin tillhör ett av årgångens toppviner och det märks också på andra vinet Le Petit. Sällan har vi mötts av en sådan koncentration och ryggrad i Péssac. Här finns massor av mörk frukt, rejält med tanniner som skvallrar om lång lagringspotential och en smakrikedom och finess. Smith-Haut Lafitte är helt klart en av de mest spännande egendomarna i Bordeaux just nu.

261:- /flaska

Chateau Chasse Spleen

Chateau Chasse Spleen 2020

 • Frankrike, Bordeuax
 • 94-95 p "Full-bodied with round, creamy tannins and a flavorful finish.”

Det kan vara det bästa vinet någonsin från det här omtyckta slottet i Moulis i Haut-Médoc. Chasse-Spleen har varit känt sedan tidigt 1800-tal men det är framförallt under den andra hälften av 1900-talet som slottet blivit känt för att göra några av Haut-Médocs bästa och mest prisvärda viner. Det här klassisk Médoc med mycket smak av cabernet sauvignon (svartavinbär, blyerts och kaffe). Vinet är klassat som en Cru Bourgeois Exceptionelle.

272:- /flaska

Chateau Prieure Lichine

Chateau Prieure Lichine 2020

 • Frankrike, Bordeuax
 • 95-96 p "It goes on and on. Could challenge the great 2016.”

Ännu en doldis som gjort ett av sina bästa vin någonsin 2020. Priuré-Lichine ligger i Margaux och är klassificerad som en fjärde cru i den berömda klassificeringen som gjordes 1855. Egendomen köptes av Alex Lichine 1951(samtidigt köpte han även Lascombes) och efter Alex död var det hans son Sacha som drev egendomen fram till att egendomen såldes 1999 till en négociant och har sedan dess genomgått en fullständig översyn av vingårdarna. Något som gett resultat.

341:- /flaska

Chateau Langoa Barton

Chateau Langoa Barton 2020

 • Frankrike, Bordeuax
 • 93-95 p ”Impressive freshness delivered by the red berry and herbal sparks within a black-fruit core, with grainy tannins to support, finishing long and invigorating."

Klassisk 3e Cru från Saint Julien - distriktet som ibland kallas för kvintessensen av Bordeaux. Egendomen har en historia som är tätt sammanflätat med Château Léoville-Barton och familjen Barton (som kom till Bordeaux på 1700-talet) och de två egendomarna delade länge källare. Det här är klassisk ”vänstra stranden” Médoc och ett vin som bara blivit bättre och bättre genom åren. Idag leds egendomen av Anthony och Lilian Barton och vinet tillhör de bästa köpen bland de klassificerade slotten.

396:- /flaska

Om priserna

När du bokar på den här sidan så kommer du att skickas till vårt bokningsformulär. Är du inte redan kund hos oss och inloggad så måste du skapa en inloggning. Sedan kan du välja fritt bland de många alternativen. 

Vi fortsätter med nyheten från de två senaste åren och säljer så gott som alla viner i 6-pack (du kan bara köpa hela lådor!). Du kan läsa mer om detta under frågor och svar här!

Observera att alla priser är per flaska exklusive alkoholskatt och moms. Vinpriset betalas när bokningen omvandlas till bindande order men skatt och moms betalas först när vinerna ska levereras hem 2023. Vinerna säljs i 6-pack om inte annat anges.

Efter din bokning så kontrollerar vi om våra négocianter har tillgång till vinerna och i så fall omvandlas bokningen till en order.  När vinerna lämnar Bordeaux i april-maj 2023 så kommer vi att kontakta dig om att vinerna är på väg hem.

Har du frågor om att handla vin en primeur - kontakta vår kundtjänst!

Se alla våra en primeur-viner på vår stora bokningssida!

Se alla våra en primeur-viner här!
Bordeaux Pichon Baron