Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Maison Leroy Chassagne Montrachet 1 Cru  Les Embrazees 2007

Maison LeroyChassagne Montrachet 1 Cru Les Embrazees 2007

Frankrike, Bourgogne Rouge, 750 ml, 12,5%

Mellan Puligny-Montrachet och Santenay ligger Chassagne-Montrachet. Byn räknas som den tredje viktigaste byn tillsammans med Meursault och Puligny. Inom byn finner vi de underbara grand cru-lägena Le Montrachet och Bâtard-Monatrchet. Historisk sett dyker bynamnet upp för första gången år 886 under···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2007

Smaknotering

Superelegans från en av vinvärldens stora!   Tasting note Elegant Chassagne med markant syra och rik mineralitet, i doften finner man både krita, citrus toner, äpple och en subtil ton av ek som uttrycker sig i form av rostad brioch och vallmofrön. Medelfylligt i smak, komplext och stor täthet, även i smak följer inslagen av rostad brioch. Fantastiskt vin av den legendariska vinmakerskan Lalou-Bize Leroy!

Drickes
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet & maten

Det burgundiska köket baseras naturligtvis på de lokala råvarorna vilka det finns gott om - nötkött från Charolais, de berömda kycklingarna från Bresse, viltfågel och svamp från skogarna, grönsaker och frukt från lokala odlingar, en mångfald av lokala charkuterier, ostar som Abbaye de Citeaux, Ami de Chambertin, Epoisses och även Comté och liknande hårdostar från Jura i öst. Sniglar à la Bourgignonne (gratinerade med vitlöksmör) måste ni definitivt prova. Sniglar har alltid frodats naturligt i vingårdarna men i perioder då man använde för mycket bekämpningsmedel så dog de ut och man fick börja importera dessa men med dagens skonsammare hantering av vingårdarna så börjar de dock komma tillbaka. Cuisses de Grenouilles låter kanske godare på Franska än Svenska, hursomhelst så tycker vi att grodlår är en riktig delikatess och det är väl värt att prova, ett av våra stora minnen var en ljummen sallad med friterade grodlår och en flaska 1990 Chateau des Jacques från Louis Jadot – oh mon dieu! Jambon Persillé är en vanlig förrätt och inget märkvärdigare än skinka i gelé men ack så gott. Andouilettes är en lokal korv på inälvor som också hör till den repertoaren man måste ha provat. Till de bästa bourgognerna är det trevligt att servera rätter som också andas elegans och finstämdhet. Dina finaste fiskar kräva dessa drycker! För inspiration klicka på recepten nedan. 

Producenten

Mme. Bize-Leroys négociant firma med massor av intressanta viner för den som uppskattar mogna och eleganta viner. Leroy grundades redan 1868 av François Leroy och sedan dess har man haft som policy att inte släppa ut
några viner på marknaden som inte har rätt mognad. Därför kan vi idag presentera ett brett sortiment av viner från Gevrey i norr till Santenay i söder. Alla viner är skolboksexempel på vad man kan förvänta av varje appellation. Fascinerande är att de vita vinerna är så otroligt vitala och i flera fall bör dekanteras och/eller lagras ytterligare tid. De unga men mycket kompakta “husvinerna” håller utan problem 10 år för den som kan vänta, annars är dekantering ett bra tips även här. De äldre röda vinerna är fulla av spännande aromer som kaffebönor, läder, syltade apelsinskal och ingefära. Här finns också ofta den för bourgogneviner typiska fina fällningen vilket ger vinerna ett dimmigt intryck. Detta är ett helt naturligt utslag av ålder som varken kan eller bör dekanteras bort.

http://www.domaine-leroy.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du