Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Mauro Molino Barolo Conca 2012

Mauro MolinoBarolo Conca 2012

Italien, Piemonte, 750 ml, 14%

No 69 James Suckling Top 100 Wines of Italy 2016 Från en av de mest kända vingårdarna i La Morra där Molino äger 0,4 hektar av totalt 3 ha. Molinos Conca görs på druvor från vinrankor som planterades 1978. Skördeuttaget är 35 hl/ha och vinet får 6-10 dagar med skalen i rotofermentatorer (roterande ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2012

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Smakrikt och aromatiskt - Här finns redan toner av torkad frukt och charkuterier som lyfts upp av körsbär och blommor. Vinet är fylligt med bra frukt. Här finns också rejält med syror (frukt- och garvsyror) som gör att det kommer att kunna lagras länge.

Drickes
2019-2030
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
2-4 timmar

Så tycker experterna

James Suckling
97p 97 p "Insane aromas...Superb"

Insane aromas of fresh roses and crushed strawberries. Full and velvety-textured. Loads of fruit yet the serious tannin backbone of the wine gives it form and tension. Superb. Better in 2020 but who has the patience?

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

En av lärjungarna till Elio Altare och definitivt i den modernistiska skolan. Mauro Molino utbildade sig till önolog och arbetade ett tag i Emilia Romagna men 1978 återvände han till och tog över ansvaret för familjeegendomen i La Morra Barolo. Egendomen grundades av Mauros far Giuseppe 1953 som då sålde druvorna vidare till det lokala kooperativet. I dag har Mauro, som arbetar tillsammans med sin son Matteo och dotter Martina, 12 hektar till förfogande och producerar årligen någonstans mellan 70000-75000 buteljer.

Vinifikationen skedde tidigare i rotofermentatorer (roterande jäskar) men numera i vanliga ståltankar. Och Barolovinerna lagras på franska 225-liters fat av Allierek (en del nya).

Förutom en vanlig Barolo och de tre vingårdsvinerna ("cru") Barolo Galinotto, Barolo Bricco Luciani Vigna Gancia och Barolo Conca så gör Mauro Molino en vanlig Barbera (som enbart framställs och lagras på ståltank) och en mer seriös Barbera Barbera d'Alba Vigna Gatterre som får 18 månader på fransk ek (50 procent nya fat).

Idag är det Mauros son Matteo och dotter Martina som frontar företaget och vinerna har gått i en mer traditionell riktning med längre macerationstider. 

http://www.mauromolino.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du