SLUTSÅLD - Château Montrose Winemakers Dinner

Dags för en ny höjdpunkt för alla Bordeauxälskare. Den 8e februari blir det Winemakers Dinner med Château Montrose - den kultförklarade egendomen i Saint Éstephe som gör några av regionens bästa och mest långlivade viner. Endast 20 platser!

Château Montrose Winemakers Dinner

Dags för en av årets absoluta höjdpunkter. Nu bjuder vi in till Winemakers Dinner tillsammans med Château Montrose i Saint-Estèphe.

Det finns några platser och några egendomar som står ut i Bordeaux. I de norra delarna av Médoc har Château Montrose en unik plats med utsikt över havsbukten Gironde. Att stå där en sval aprilmorgon och titta ut över bukten och veta att det vankas en stor vinupplevelse innanför dörrarna - ja det är en av höjdpunkterna för oss i Wine Teamet på den intensiva en primeur-veckan varje år.

Egendomen är en av en handfull så kallade "super-seconds" som gör viner i klass med och ibland till och med bättre än de fem premier grand cruerna. Och få gör så lagringsbara viner som just Montrose. Föbjudande tuffa i ungdomen men med ett djup och en koncentration som få matchar. 

Den 8 februari kommer Romain Bellone från Montrose och gör en exklusiv Winemikers Dinner tillsammans med oss på Winefinder. Med sig har han också viner från högintressanta Château Tronquoy som kommit att bli en favorit bland våra kunder. Grannen har ett gäng fantastiska årgångar bakom sig och är definitivt en egendom att hålla ögonen på i framtiden. 

Precis som förra året när vi hade Ausone på besök har vi bett bett Restaurang Noi på femstjärniga Nobis Hotel att ta fram en meny inspirerad av och speciellt parad med vinerna vi kommer att dricka.
Det blir förstås mycket kött eftersom det är Bordeaux som är i fokus. 

Preliminär meny: 

KANAPE
Ankleverterrine, brioche havtornssylt

FÖRSTA KAPITLET
Tartar på hälleflundra
Lime-och sesamdressing, avokado aji amarillo och marconamandel

ANDRA KAPITLET
NOI's råbiff på svenskt nötkött
Serveras med calabra-dressing, surdegsbrödsmulor, picklad och krispig lök

TREDJE KAPITLET
12 timmar rödvinsbräserad Svensk oxkind, tryffelolja potatispure, honungsrostade rotfrukter, rödvinssås och krispigt bovete

SISTA KAPITLET
T-bone NOI's 4 veckor svensk hängmörade nötrygg på ben, för 3 personer, Serveras med chili-chokladspetsad rödvinssås grönsallad & pommes

NÅGOT SÖTT
Nobis chokladtryffel

Preliminär vinlista: 

Champagne TBA
Château Tronquoy Blanc 2019 - Magnum
Château Tronquoy Rouge 2019 - Magnum
La Dame de Montrose 2014 - Magnum
Château Montrose 2014 - Magnum
Château Montrose 2009 - Magnum
Château Montrose 2005 - Magnum

Var: Restaurang Noi, Nobis Hotel Norrmalmstorg 4, 111 46 Stockholm
När: Torsdag 8 februari klockan 18.00

Din orderbekräftelse utgör din biljett. Ta med den till entrén. Köpt biljett återlöses ej.

Eventuella allergier anmäls till Martina Tengvall via mail här!

3 995 kronor - Köp biljett här!
Château Montrose