Filtrera & anpassa

Viner från Marqués de Cáceres

Det hela började med att Enrique Forner arbetade som ung pojke i vinbranschen i början av 1900-talet. 1920 grundade hans far och farfar Vinicola Forner, en familjefirma hängiven att producera och exportera viner i Sagunto, ValenciaFamiljen tvingades ...

Läs mer om Marqués de Cáceres
Dölj atlas

Mer om viner från Marqués de Cáceres

Det hela började med att Enrique Forner arbetade som ung pojke i vinbranschen i början av 1900-talet. 1920 grundade hans far och farfar “Vinicola Forner”, en familjefirma hängiven att producera och exportera viner i Sagunto, Valencia

 

Familjen tvingades i exil under inbördeskriget och byggde upp en liknande verksamhet i Loiredalen under 50-talet. 1963 förvärvade han två exklusiva plotter i Haut Medoc med en tanke att producera viner i världsklass. Familjen flyttade tillbaka till Spanien 1968, i hjärtat av La Rioja Alta och 1970 bildades Bodegas Marqués de Cáceres i staden Cenicero.

 

Med sin bakgrund hos professor Peynaud i Bordeaux la Enrique Forner grunden för den modernisering av Riojas vinindustri som svept som en stormvind över distriktet. Företaget har varit föregångare för vita kalljästa viner utan oxidation. De röda vinerna har mer frukt, struktur och finess än de mer traditionella firmornas viner. I den moderna bodegan lagras vinerna mestadels på franska ekfat. Den medvetna kvalitetssatsningen och nytänkandet har inneburit att Bodegan anses tillhöra Spaniens bästa vinfirmor. Numera gör man även vita viner från distrikten Rueda samt Riaxs-baixas.

 

Idag är man inne på 5:e generationen med en ständig strävan att utveckla sina viner.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du