Filtrera & anpassa

Viner från FX Pichler

Historien om denna egendom går tillbaka till 1898 då den grundades i Oberloiben, Österrike. Sedan den tiden har vingården vuxit och omfattar nu 16 ha. Redan 1928 börjadeFranz Pichler välja sina egna Grner Veltliner-kloner, med fokus på de vinstockar ...

Läs mer om FX Pichler
Dölj atlas

Mer om viner från FX Pichler

Historien om denna egendom går tillbaka till 1898 då den grundades i Oberloiben, Österrike. Sedan den tiden har vingården vuxit och omfattar nu 16 ha. Redan 1928 började Franz Pichler välja sina egna Grüner Veltliner-kloner, med fokus på de vinstockar som producerade små druvor, för att säkerställa lägre avkastning, bättre extrakt och finare fruktkaraktär. Vingårdens rykte som grüner vetliner-specialist förstärktes ytterligare i början av 1970-talet när Franz Xaver (FX) Pichler tog över rodret på gården. 1996 fick an sällskap av sonen Lucas som sedan1999 har skött vinframställningen, medan Franz Xaver sett efter vinodlingen. Under 2009 tog Lucas över hela gården, men han jobbar fortfarande nära sin far för råd och vägledning. Den kommersiella sidan av verksamheten är också en familjeanlägenhet med FX Pichlers hustru Rudolfine och dotter Elisabeth som ansvarar för försäljning, export och marknadsföring.

Grüner veltliner utgör cirka 50% av produktionen, men de gör också fenomenal riesling med fin skärpa och häpnadsväckande mineralrika viner. Riesling utgör 49% av produktionen och den resterande procenten är sauvignon blanc. Ungefär 80% av deras produktion är märkt som Smaragd - dvs den högst kvalitetsklassen i Wachau. Alla andra viner är Federspielklassade. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du