Filtrera & anpassa

Viner från Franck Pascal

Franck Pascal växte upp i Chatillon i Vallée de la Marne där han driver en mikroegendom på endast 4 hektar av biodynamiskt odlade viner. Att han skulle bli vinmakare var inte helt självklart då hans yrkesbana ledde honom in på spåret som ingenjör ...

Läs mer om Franck Pascal
Dölj atlas

Mer om viner från Franck Pascal

Franck Pascal växte upp i Chatillon i Vallée de la Marne där han driver en mikroegendom på endast 4 hektar av biodynamiskt odlade viner. Att han skulle bli vinmakare var inte helt självklart då hans yrkesbana ledde honom in på spåret som ingenjör. Det var efter sin brors tragiska bortgång som han insåg att livet är kort och att hans dröm var att ta över faderns ägor. Till sin förvåning insåg han att pappan använde sig av konventionella odlingsmetoder med kemiska bekämpningsmedel. Hans tidigare militära bana hade avskräckt honom från allt vad kemisk krigsföring förde med sig och det blev naturligt för Franck att vända sig till biodynamiken. ”Jag ville lära mig att arbeta med naturen istället för emot den” som han själv uttrycker det. Han började med den biodynamiska konverteringen år 1997 och var fullt ut certifierat ekologisk med årgång 2007. Han går dock längre än de ekologiska reglerna stipulerar med de biodynamiska principer som han använder i vingårdarna.

De fyra hektaren är utspridda på 20 parceller i fem byar (Belval-sous-Chatillon, Meulière, Baslieux sous Chatillon, Cuchery, och Olizy) med själva vineriet beläget i byn Baslieux-sous-Châtillon. Jordmånerna i de olika lägena består främst av hård kalksten. Man finner också Silex (flinta) i flera av hans lägen - mest spektakulärt är kanske flintstenen pierre melière som är samma flinta som Cro Magnon använde för att slipa sina knivar.

Över 70% av hans produktion består av pinot meunier, med resterande del bestående av 20% pinot noir och 10% chardonnay. Delar av ägorna framas med hjälp av en häst eftersom de branta kullarna helt enkelt gör framkomlighet med en traktor omöjligt. Franck anser också att hästens mjukare påverkan på marken är gynnsam även bland yngre, ömtåligare plantor. Skörden hålls till ungefär en tredjedel av vad områdets lagar kräver och man använder enbart naturliga jäststammar. Ingen sulfit tillsätts under vinifikationen.


Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du