Filtrera & anpassa

Viner från Château de Francs

Chateau de Francs är en av de äldsta egendomarna i Bordeaux, med en historia som sträcker sig tillbaka nästan 2000 år. Från början fungerade egendomen som en militärfästning.Det första man ser när man kommer in på egendomen är kvarlämningen av en ...

Läs mer om Château de Francs
Dölj atlas

Mer om viner från Château de Francs

Chateau de Francs är en av de äldsta egendomarna i Bordeaux, med en historia som sträcker sig tillbaka nästan 2000 år. Från början fungerade egendomen som en militärfästning.

Det första man ser när man kommer in på egendomen är kvarlämningen av en grind som är daterad början av 1600-talet.

Den sk. moderna eran av Chateau de Francs börjar först 1985 när Hubert de Bouard, ägare av Chateau Angelus i St. Emilion med Dominique Hebrard förvärvar egendomen.

Hebrard var tidigare ägare av erkända Chateau Cheval Blanc, i dagsläget är han även ansvarig för vinmakningen av Chateau Chadeuil och Chateau Trianon.

Båda har med andra ord ett erkänt rykte av att vara progressiva och kunniga i Bordeaux. Från dag ett efter övertagandet påbörjades en omfattande renovering av egendomen samt av vinkällaren, de påbörjade även det hårda arbetet med nyplantering.

Den totalt 40 hektar stora marken har övervägande merlot, cabernet franc och cabernet sauvignon. Enbart strax över 2 hektar används för deras vita torra viner där de producerar sauvignon blanc och semillon.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du