Filtrera & anpassa

Viner från Bodega Tupun

Familjen Pelegrina kom till Argentina från Spanien 1950. Väl där planterade de vingårdar i Tupungato-distriktet i Uco Valley. Idag arbetar hela familjen från första till tredje generationen på Bodega Tupun. Ägorna består av ca 300 hektar fördelade i ...

Läs mer om Bodega Tupun
Dölj atlas

Mer om viner från Bodega Tupun

Familjen Pelegrina kom till Argentina från Spanien 1950. Väl där planterade de vingårdar i Tupungato-distriktet i Uco Valley. Idag arbetar hela familjen från första till tredje generationen på Bodega Tupun. Ägorna består av ca 300 hektar fördelade i flera delområden av Uco Valley (bl. a. i Tupungato, Gualtallary och Anchoris). De mesta av druvor säljer de vidare, men sedan 2005 tillverkar familjen även egna viner i samarbete med Michelini-bröderna och med Matias Michelini som vinmakare. Druvorna kommer från dalens nedre vingårdar och jäsas med naturlig vildjäst. Det har mynnat ut i en serie vackra och prisvärda viner under namnet Tupun.

 

Bodega Tupun ingår i Barbarians - En grupp av Argentinas mest revolutionära vinmakare. Gruppen består av oberoende små familjeägda "boutique" vingårdar specialiserade på kvalitetsviner från Uco Valley i Mendoza. Namnet Barbarians är inspirerat av det legendariska argentinska rugbylaget som grundades 1890. Var och en av familjerna har sin egen personlighet och stil, men gemensamt för dem alla är deras passion för hållbar och naturlig vinproduktion med respekt för miljön och samhället. Men samtidigt så är det inte rädda för att bryta normer och experimentera i både ute i vingården och källaren för att på bästa och renaste sätt visa det överflöd av spännande och varierade terroirer som Uco Valley har att erbjuda.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du