Filtrera & anpassa

Vin med Passerina

Passerina är en gammal och traditionell druvsort som används i de vita vinerna i Marche-vinregionen i centrala Italien. Det tros vara en mutation av Biancame namnet som Bianchello druvan är känd i Marche och förväxlas ofta med Bombino Bianco och ...

Läs mer om Passerina

Vi har tyvärr inga viner av den angivna druvan, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om vin med Passerina

Passerina är en gammal och traditionell druvsort som används i de vita vinerna i Marche-vinregionen i centrala Italien. Det tros vara en mutation av Biancame (namnet som Bianchello druvan är känd i Marche) och förväxlas ofta med Bombino Bianco och Trebbiano Toscano. De flesta Passerina-vinstockarna finns i provinsen Marches Piceno, men det finns också betydande planteringar över hela Italien, så som i Abruzzo, Emilia-Romagna och Lazio.

 

Sorten skiljer sig avsevärt från region till region när det gäller det vin det producerar, men en tydlig karaktär av mogen citrusfrukt förenar Passerina-viner. I Marche är vinerna skarpare med en tydlig mineralitet medans de från den Italienska västkusten är mjukare med en nästan krämig konsistens. Vissa ampelografer har föreslagit att Passerina inte är en druvsort, utan flera, en hypotes som stöds av denna regionala smakskillnad.

 

Passero är det italienska ordet för "sparv", den fågel som är känd för italienska vinodlare för sin glupiga aptit på mogna Passerina-druvor. Det italienska suffixet "–ina" är en minskning och indikerar den relativt lilla storleken på Passerina-druvor.

 

Passerina går också under namnen Uva Passera, Campolese och Trebbiano di Teramo, efter Teramo-kullarna (Colli Teramane) i norra Abruzzo. Det är till och med ibland känt som Pagadebit, vilket innebär skuldbetalare, även om detta namn ges till flera högavkastande italienska druvsorter.

 

Passerina vinstockar har medelstora, femkantiga blad och små druvor som växer i medelstora till stora kluster. Druvornas skal är ganska tjockt och mognar till en djup gyllene färg. Druvorna mognar med en hög nivå av naturliga sockerarter och har en hög syra, vilket gör för balanserade viner på alla utom de hetaste platserna.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du