Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bergström Vineyard Le Pré du Col Pinot Noir 2016

Vad tyckte du?

Bergström Vineyard Le Pré du Col Pinot Noir 2016

Ekologisk

USA, Willamette Valley, 750 ml, 14%

Le Pré du Col är en av familjen Brgströms mest exklusiva vingårdar. Den ligger i prestigefulla Ribbon Ridge AVA i Oregon. Viner från denna högt uppskattade region markeras av sin örtig aromatik, söta kryddighet och jordgubbslika aromatik. Namnet översätts till ”Ängen vid berget” vilket beskriver vin ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Intensiv doft med aromer av röda bär, sandelträ, jordgubbar, örter och kanel med en floral touch. Kroppen är medelfyllig med silkeslena tanniner och en lång, elegant eftersmak. Producenten uppger att detta vin tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.

Drickes
2019-2028
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timma

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Le Pré du Col är en av familjen Brgströms mest exklusiva vingårdar. Den ligger i prestigefulla Ribbon Ridge AVA i Oregon. Viner från denna högt uppskattade region markeras av sin örtig aromatik, söta kryddighet och jordgubbslika aromatik. Namnet översätts till ”Ängen vid berget” vilket beskriver vingårdens läge. Vinrankorna planterades mellan 2006 och 2011 och man har farmat jorden helt biodynamiskt sedan 2008. Själva vingårdsläget är varmt med sydlig exponering och jordmån bestående av sandsten. En mycket fin Oergon-pinot noir som klarar lång tids lagring.

Producenten

John och Karen Bergström startade sin vingårdsverksamhet med syftet att skapa Oregonviner av världsklass i Willamette Valley. De uppnår sin målsättning genom icke-industriell hantverksmässig vinmakning och biodynamisk vinodling. John och Karens mål har hela tiden varit att skapa ett arv för sina barn - idag drivs firman av näst yngsta sonen Josh som har en vinmakarutbildning från Oregon. Pappa John föddes i en by i norra Sverige och flyttade till Oregon som tonåring med siktet att nå den amerikanska drömmen och få ett bättre liv än han tidigare haft. Han blev slutligen en kirurg och far till fem barn. Efter en framgångsrik medicinsk karriär ville John tillbaka till sina jordbruksrötter och valet föll på att starta ett vineri. Idag består Bergtröm Wines av fem gårdar med totalt 34 hektar utspridda i Willamette Valleys bästa appellationer: Vineyard, Silice Vineyard, Winery Block, Gregory Ranch och Le Pré du Col. Bergström är idag ett högt eftertraktat namn i vinvärlden - både för sina röda och vita viner. 

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.