Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Ste Michelle Syrah, Columbia Valley 2011

Vad tyckte du?

Chateau Ste Michelle Syrah, Columbia Valley 2011

USA, Washington State, 750 ml, 13,5%

DRUVOR: 94% syrah, 3% viognier, 2% mourvedre och 1% grenache Vinet har lagrats i 18 månader på amerikanska och franska ekfat där 32% var nya.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2011

Druvor

Shiraz

Smaknotering

Stor, inbjudande doft av mörka bär och fina toner av ekfat. Smaken är fyllig och väldig öppen och tillgänglig redan idag. Här finns inslag av mogna mörka bär med balanserade toner av fat och vanilj. Vinet bjuder på fin balans och harmoni i en mustig och samtidigt elegant stil. Lång, fruktdriven eftersmak.

Drickes
2014-2017
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
0-2 timmar

Så tycker experterna

Dina Viner
FYND! ++

Ett runt, rikt och bussigt vin från Washington med modern, aromatisk frukt, bra balans, bra syra och inslag av björnbär, moreller, lakrits, charkuterier, mineraler och fat.

WineSpectator
90 p "Fresh and vibrant"

Fresh and vibrant, this is polished in texture, glowing with blackberry, black olive and licorice flavors that flow smoothly into the long finish. Drink now through 2017

Tittar vi på vinet så är det dovt och vackert klart att se på. Och doften…det doftar mycket, lite rökighet och mald vitpeppar, typisk Syrah! Smaken i vinet är precis som doften fast du får en härligare, balanserad röd frukt i vinet och vinet blir väldigt långt, smaken sitter kvar väldigt länge i munnen. För dig som gillar viner med lite större kropp och vill att vinet ska smaka mycket och vara lite burdust, du kommer absolut att gilla denna Syrah! Kör in söndagssteken i ugnen, rosta lite rotfrukter och gör en enkel sås på skyn med grädde så är du hemma!

KentJohansson
Gastrovin

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

DRUVOR: 94% syrah, 3% viognier, 2% mourvedre och 1% grenache

Vinet har lagrats i 18 månader på amerikanska och franska ekfat där 32% var nya.

Producenten

Man skulle kunna säga att Chateau Ste Michelle är för Washington State och Columbia Valley vad Mondavi är för Kalifornien. Redan under förbudstiden på 30-talet gjorde man försök med att odla amerikanska druvor på bästa sätt för att producera vin. I slutet av 60-talet startad man så med att odla och göra vin på europeiska druvor och framgångarna lät inte vänta på sig. Produktionen ökade och i mitten på 80-talet byggde man ut vineriet. Idag producerar Chateau Ste Michelle en lång rad viner från en mängd olika druvor som riesling, chardonnay, cabernet och syrah.

Man har även ett projekt tillsammans med italienska Antinori, Col Solare, där man gör ett högklassigt rött vin på cabernet från Columbia Valley. Och med Ernst Loosen (en av de bästa i Mosel) gör man ett prestigevin på riesling kallat för Eroica - också det på druvor från Columbia Valley. 

https://www.ste-michelle.com/