Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Kistler Vineyards Chardonnay Les Noisetiers 2015

Vad tyckte du?

Kistler Vineyards Chardonnay Les Noisetiers 2015

USA, Sonoma Coast, 750 ml, 14%

Namnet "Les Noisetiers" syftar på hasselnötter och det är just det som Steve tycker att chardonnay från Sonoma doftar. Druvorna skördas för hand och pressas som hela klasar och jäser sedan på fransk ek (30 procent nya fat) och genomgår full malalaktisk jäsning. Därefter lagras det i ytterligare 10 m ···

Styckvis

1 195:-

/flaska
Låda (12 st)

1 195:-

/flaska, totalt 14 340:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Kyckling och kalkon
  • Anka
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Vegetariskt och sallader
  • Milda ostar
Årgång

2015

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Stor doft av mineral, våta stenar, citrus och smör med inslag av nötter. Frisk medelfyllig lätt rostad smak med inslag av citrus, lime, våta stinar, smör och ek. Lång välbalanserad eftersmak. 

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Namnet "Les Noisetiers" syftar på hasselnötter och det är just det som Steve tycker att chardonnay från Sonoma doftar. Druvorna skördas för hand och pressas som hela klasar och jäser sedan på fransk ek (30 procent nya fat) och genomgår full malalaktisk jäsning. Därefter lagras det i ytterligare 10 månader på eken innan det buteljeras utan filtrering eller klarning. 

Producenten

Kistler är utan tvekan ett av de största namnen i Kalifornien för högklassig chardonnay - viner som är gjorda med Bourgogne som förebild och burgundiska framställningsmetoder. Egendomen grundades 1978 av Steve Kistler och Mark Bixler (den senare gick tragiskt nog bort hösten 2017) och året därefter kom första årgången - blott 3,500 lådor vin. De kommande årtiondena jobbade sig firman upp till den absoluta toppen i Nordamerikansk vinmakning. Legendariska Steve Kistler pensionerade sig från Kistler Vineyards i slutet av 2017 för att satsa helhjärtat på nya projektet Occidental. Han lämnade över tyglarna till Jason Kestner som blev en del av firman 2008 och dess vinmakare 2014.

Vingårdarna, som man mestadels äger och brukar själva, ligger i svalare klimat som Russian River och Sonoma Coast, vilket även detta bidrar till en stor portion elegans. I dag gör man runt 25 000 lådor vin om året. Förutom en mängd olika vingårdsbecknade chardonnay-viner så gör Kistler även ett par pinot-viner - också de från vingårdslägen. 

http://www.kistlervineyards.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du