Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
West Wines Viognier 2008

Vad tyckte du?

West Wines Viognier 2008

USA, Sonoma , 750 ml, 12%

Druvorna till detta vin kommer från lerjordar på West Creek Estate i Dry Creek Valley. Druvorna plockades den 29 augusti och fick sedan jäsa och vila under 5 månader på fransk ek. Till sin hjälp har man Phyllis Zouzounis som vinmakare och hennes fingertoppkänsla är vida berömd. Vinet har en vacker ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2008

Druvor

Viognier

Smaknotering

Rhônedalens uppkäftiga druva nummer! Tasting note Tropisk fruktighet och stenfrukter dominerar doft och smak i detta utmärkta exempel på hur högklassig Viognier borde smaka. De rostade ekfaten adderar en nötig komplexitet och syran bär helheten på ett rikt men likväl elegant sätt.

Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Maten & vinet

Till den här typen av lite muskulösare vin är det häftigt att ta ut svängarna en smula på tallrikarna. Asiatiska kryddningar, smakrika tolkningar av fisk och skaldjur är väl lämpliga.

Vinet

Vinet

Druvorna till detta vin kommer från lerjordar på West Creek Estate i Dry Creek Valley. Druvorna plockades den 29 augusti och fick sedan jäsa och vila under 5 månader på fransk ek. Till sin hjälp har man Phyllis Zouzounis som vinmakare och hennes fingertoppkänsla är vida berömd. Vinet har en vacker gul färg. Doften bjuder på kryddor och mango. I smaken fortsätter dessa aromer med tropiska frukter med en pigg citrus syrlighet på slutet. En mycket fräsch viognier som är god idag och som håller fram till 2011. Ett vin som är användbart till lättare skaldjursrätter eller som ett sällskapsvin.

Producent

Denna svenskägda egendom drivs av den trevliga familjen Åkerlind Bonde (vi rekommenderar ett besök)!. Man har kallat vingården för West eftersom druvorna växer på en av de västligaste växtplatserna i Dry Creek Valley, Sonoma County. Alla druvor handplockas och sorteras för högsta möjliga kvalitet. Vinmakaren Phyllis Zouzounis har mer än 25 års erfarenhet och producerar fantastiska viner av druvorna Cabernet Sauvignon, Viognier och Chardonnay.. Du finner vinerna från West Wines på några av Sveriges bästa restauranger; t ex Pontus, Mathias Dahlgren, Oaxen, Operakällaren i Stockholm och Basement/Sjömagasinet i Göteborg

Producenten

Denna svenskägda egendom drivs av den trevliga familjen Åkerlind Bonde (vi rekommenderar ett besök!). Man har kallat vingården för West eftersom druvorna växer på en av de västligaste växtplatserna i Dry Creek Valley, Sonoma County. Alla druvor handplockas och sorteras för högsta möjliga kvalitet. Vinmakaren Phyllis Zouzounis har mer än 25 års erfarenhet och producerar fantastiska viner av druvorna Cabernet Sauvignon, Viognier och Chardonnay. Du finner vinerna från West Wines på några av Sveriges bästa restauranger; t ex Pontus, Mathias Dahlgren, Oaxen, Operakällaren i Stockholm och Basement/Sjömagasinet i Göteborg.

http://www.westwines.com/