Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Paul Hobbs Winery Syrah Kick Ranch Vineyard 2012

Paul Hobbs Winery Syrah Kick Ranch Vineyard 2012

USA, Sonoma , 750 ml, 14,3%

Årgången 2012 i Sonoma County har beskrivits som "en skolboksexempel på perfektion". Tempererade sommardagar  och en lång sensommar resulterade i perfekt mogna druvor och en smakkoncentration. Druvorna skördades på natten för hand. Vinet är jäst på naturliga jäststammar och är helt ofiltrerat. Lagra ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2012

Druvor

Syrah

Smaknotering

Drickes
2016-2025
Alkoholhalt
14,3%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Så tycker experterna

WineAdvocate
92 –94 p "Terrific intensity"

"Deeper, richer and more profound is the 2012 Syrah Kick Ranch. This barrel sample reveals terrific intensity along with a floral component interwoven with notes of blackberry liqueur, charcoal and a hint of espresso roast. Full-bodied and juicy with velvety tannins, this super-effort should drink nicely for a decade or more."

WineSpectator
93 p "Pure and complex"

"Pure and complex, with vivid blackberry, wild berry and dark plum notes, showing spicy-pebbery- floral scents and firm, gripping tannins that hold the flavors on the palate, ending with a splash of smoky-mocha nuances."

Kundbetyg

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

nötkött, lamm, Mörk fågel, vilt

Vinet

Årgången 2012 i Sonoma County har beskrivits som "en skolboksexempel på perfektion". Tempererade sommardagar  och en lång sensommar resulterade i perfekt mogna druvor och en smakkoncentration. Druvorna skördades på natten för hand. Vinet är jäst på naturliga jäststammar och är helt ofiltrerat. Lagrat 15 månader på franska ekfat varav 58% var nya.

 

 

Producenten

Paul Hobbs var 16 år när han för första gången drack en klunk vin och det kom att förändra hans liv. Det var visserligen Chåteau d'Yquem 1962 som hans far hällde upp i glaset men upplevelsen inspirerade Paul Hobbs att utbilda sig till vinmakare. Han har jobbat för, bland andra, Robert Mondavi, Opus One och Simi men 1991 grundade han sin egen vinfirma, Paul Hobbs Winery. Vinanläggningen ligger i Sebastopol, i Sonoma County, men man gör även vin i Napa. Inte minst satte Paul sina viner på den kaliforniska vinkartan när han 2005 fick 100 poäng av Robert Parker för en cabernet just från Napa, Oakville närmare bestämt. Idag producerar man, i huvudsak, chardonnay, pinot noir och syrah i Sonoma och cabernet sauvignon i Napa. Alla viner från Paul Hobbs Winery jäser med naturlig jäst och lagras på fransk ek och de varken klaras eller filtreras. Paul Hobbs äger ytterligare en kalifornisk vinfirma, Crossbarn Winery, och är delägare i Viña Cobos i Argentina.
http://www.paulhobbswinery.com/

Karta