Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Three Sticks Durell Chardonnay 2015

Vad tyckte du?

Three Sticks Durell Chardonnay 2015

USA, Sonoma , 750 ml, 14%

Druvorna till Durell Chardonnay kommer huvudsakligen från Old Wente Selection. Detta är det nordligaste och likaså en av de äldsta, kallaste och blåsigaste delarna av Durell. Dimma och vinden pressas ned i den tunnelliknande dalen, vilket ger en kraftigare, ihärdigare vind. Det svagt sluttande vinm ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Läcker och inbjudande doft med aromer av gula äpplen, solmogna citroner, rostade hasselnötter och halm. Smaken är stor och inbjudande med en hög syra och en fruktdriven eftersmak.

Drickes
2019-2029
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

WineEnthusiast
94 p "The mighty Durell shows its combination of power and grace in this lovely white"

The mighty Durell shows its combination of power and grace in this lovely white, which opens in Asian spice, salty brine and lemon rind. Boldly full bodied and textured, it finds freshness in green apple and orange-zest crispness and complexity.

WineAdvocate
91+ p "The 2015 Chardonnay Durell Vineyard is intensely scented "

The 2015 Chardonnay Durell Vineyard is intensely scented of ripe grapefruit, lemon curd, gingerbread and allspice with a waft of yuzu zest. Medium to full-bodied with a pleasantly creamy texture, it has a lively line and long, mineral and spice-laced finish.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

 

Vinet

Druvorna till Durell Chardonnay kommer huvudsakligen från Old Wente Selection. Detta är det nordligaste och likaså en av de äldsta, kallaste och blåsigaste delarna av Durell. Dimma och vinden pressas ned i den tunnelliknande dalen, vilket ger en kraftigare, ihärdigare vind. Det svagt sluttande vinmarkerna har sydlig exponering och jorden är en av de lättaste av Three Sticks alla vinmarker. Resterande druvor kommer från en stenig platå i vingården på den nordöstra sidan av vårt egendomen och är planterad med en Dijon 76 klon. Jorden är väldränerad och ännu viktigare den lilla jord som ligger fastklämd mellan alla stenar är överraskande fruktbar. Detta är enligt Rob Harris, chef för Vineyard Operations, "det geniala med Durell vingården”. Kombinationen av sten och jord i förhållande är optimal för druvorna. Resultatet ger ett fylligt vin med mogen smak en distinkt mineralitet när druvorna kombineras med de från Old-Wente-delena av vingården.

Årgången 2015 startade med torrt väder och förlängde följden av torka för fjärde året. Höga temperaturer i årets start medför en tidig blomning precis som den föregående växtsäsongen. På våren förändrade klimatet dramatiskt med tunga vindar och kyla. Sammantaget var effekten av tidig knoppning och extremt väder en nedgång i avkastning med 25%. Detta var inte bra för mängden vin som producerades men kvaliteten var i gengäld fantastiskt. Små koncentrerade bär tillät gav smakrika viner och textur.

Producenten

Det lilla hantverksegendomen Three Sticks Wine gör suveräna viner från vingårdar i Sonoma County. Egendomen grundades 2002 av William "Three Sticks" Price och Eva Price och ambitionen har alltid varit att göra viner i världsklass.

Sedan 2014 har man den smått legendariske Bob Cabral som vinmakare. Bob har jobbat för storheter som DeLoach, Kunde, Alderbrook och Hartford Court innan han 1998 hittade hem hos Burt Williams och Ed Selyam på Williams Selyam - där han stannade till dess att han började på Three Sticks. Ett arbete som bland annat gav honom utmärkelsen "Winemaker of the Year" 2011 av Wine Enthusiast.

Nu är målet tydligt: "My contribution at Three Sticks is to grow astonishing wines, to lead by example, and mentor the next generation of winemakers." Och det är bara att hålla med. När vi nyligen igenom vinerna så var det en självklarhet för oss att ta in dem. Här fanns både kraft och elegans och den där balansen som vi förknippar med de allra bästa producenterna i Kalifornien - och det här är ett måste för dig som gillar Kongsgaard eller Walter Hansel.

https://www.threestickswines.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du