Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Caymus Mer Soleil Chardonnay 2017

Vad tyckte du?

Caymus Mer Soleil Chardonnay 2017

USA, Santa Lucia Highlands, 750 ml, 14,5%

Vingården Mer Soleil har fått sitt namn efter de två naturfenomen som skapar dess unika förhållanden: hav (mer) och sol (soleil). Vinrankorna växer i i en dal i appellationen Monterey County i Santa Lucia Highlands, som är en av de svalaste delarna i Kalifornien vilket ger druvorna både elegans och ···

Styckvis

399:-

/flaska
Låda (12 st)

399:-

/flaska, totalt 4 788:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Kyckling och kalkon
  • Anka
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Vegetariskt och sallader
  • Milda ostar
Årgång

2017

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Stor, kraftfull doft. Smaken är torr och fyllig med klassiska toner av exotisk frukt, aprikos, ananas,  citron, brynt smör, brioche, sockerkaka med fina toner av vanilj. Ett riktigt kraftpaket med lång eftersmak.

Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5951

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vingården Mer Soleil har fått sitt namn efter de två naturfenomen som skapar dess unika förhållanden: hav (mer) och sol (soleil). Vinrankorna växer i i en dal i appellationen Monterey County i Santa Lucia Highlands, som är en av de svalaste delarna i Kalifornien vilket ger druvorna både elegans och koncentration. Årgång 2014 blev en mycket bra årgång i norra Kalifornien. 

Producenten

"The House of Cabernet"
1940 beslöt familjen att ändra inriktning på sitt jordbruk och starta odling av druvor. Detta är ett beslut de knappast ångrar. 1972 producerade de sitt första vin och framgångarna har inte direkt låtit vänta på sig. I dag är Caymus ett av de mest aktade vinhusen i Napa Valley, framförallt för sina Cabernet Sauvignon viner.

http://www.caymus.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du