Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Fess Parker Zinfandel 2010

Vad tyckte du?

Fess Parker Zinfandel 2010

USA, Santa Barbara, 750 ml, 14,9%

Vinet har vilat på ekfat i 12 månader där en tredjedel var nya. DRUVOR Zinfandel 97% och petit sirah 3% Vinet kan drickas redan nu men vinner på en tids lagring.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2010

Druvor

Zinfandel, Petite Sirah

Smaknotering

Överraskande lätt och levande vin på en druva, som i Santa Barbara lätt kan bli för mycket. Doften är stor och fruktig i saftig stil med inslag av mineral och mörka bär. Smaken är ganska fyllig med mogen frukt och markerade syror.

Drickes
2013-2018
Alkoholhalt
14,9%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

WineLab.dk
4 stjärnor

Kraftig doft och körsbär och fat. Ganska elegant fruktighet i smaken med god syra och fullt av örter som går fint ihop med en touch från fatlagringen. Lakrits, fat och frukt i eftersmaken. Överraskande lätt och levande vin på en druva, som i Santa Barbara lätt kan bli "för mycket", om den inte kan tämjas.

Klassisk och välbalanserad Zinfandel. Charmerande med massor av solmogen kalifornisk frukt.

Daniela Nylin
MASH, Köpenhamn

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till smakrika rätter av fläsk, fågel eller lamm samt till nötkött och vilt. För recept klicka på länkarna nedan.

Vinet

Vinet har vilat på ekfat i 12 månader där en tredjedel var nya. DRUVOR Zinfandel 97% och petit sirah 3% Vinet kan drickas redan nu men vinner på en tids lagring.

Producenten

Skådespelare Fess Parker i Santa Barbara i Kalifornien har av många kallats ’an american icon’. Hans porträttering av pionjären Davy Crockett och Daniel Boone påverkade miljontals unga tittare i slutet av 1950-och 60-talen. 1987 köpte Fess Parker en knappt 300 hektar stor ranch 35 miles norr om Santa Barbara i Santa Ynez Valley, där han genast satte igång att planera och bygga Fess Parkers Winery & Vineyard. Hans son, Eli (Fess III), är ordförande i styrelsen. Hans dotter, Ashley, är vice VD. Fess Parker har fått flera utmärkelser för att tillverka några av regionens finaste viner

http://www.fessparker.com

Karta