Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Au Bon Climat Santa Barbara County Pinot Noir 2016

Vad tyckte du?

Au Bon Climat Santa Barbara County Pinot Noir 2016

USA, Santa Barbara, 750 ml, 13,5%

Santa Barbara Pinot Noir är Au Bon Climats signaturvin. Här strävar man efter att göra ett vin som i stil är så likt som möjligt årgång efter årgång. Druvorna till det här vinet kommer från sex olika lägen i Santa Maria Valley. Lejonparten från Bien Nacido, Rancho Vedro och Le Bon Climat. Jäsning av ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Stor aromatisk doft med inslag av jordgubbar och vildhallon. Lång frisk eftersmak med toner av fat, anis och kryddnejlika.

Drickes
2019-2024
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
1 g/l

Så tycker experterna

Dina Viner
92++ p "Härlig balans, läcker syra."

"Ett ungt, friskt vin med silkig, solmogen frukt, härlig balans, läcker syra och inslag av jordgubbar, smultron, bigarråer, blommor, vit choklad, mineraler och fat. Drick 18-26."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Santa Barbara Pinot Noir är Au Bon Climats signaturvin. Här strävar man efter att göra ett vin som i stil är så likt som möjligt årgång efter årgång. Druvorna till det här vinet kommer från sex olika lägen i Santa Maria Valley. Lejonparten från Bien Nacido, Rancho Vedro och Le Bon Climat. Jäsning av det här vinet sker i stora öppna jäskar. Efter jäsning spenderar vinet 11 månader på franska barriquer av olika ålder. Man har inget färdigt recept för det här vinet, då det handlar om att hitta en stil som är konsistent från en årgång till en annan. Feta fåglar, grillade vegetariska rätter, stekt fisk med svamptillbehör och som sällskapsdryck.

Producenten

Au Bon Climat grundades 1982 av Jim Clendenen. Under sin studietid på Santa Barbara University gjorde Jim ett utbytesår i Bordeaux och fick upp ögonen för mat och vin. Det var dock inte förrän några år senare under ett längre besök i Bourgogne som tanken på att själv börja göra vin dök upp. Småskaligheten och de enkla medel som används vid framställning av viner av absolut världsklass lockade Jim till att prova på något liknande hemma i Santa Barbara. 1982 skapade han Au Bon Climat tillsammans med Adam Tolmach, idag mest känd för Ojai Vineyard. Succén var ett faktum direkt med första årgången.

http://www.aubonclimat.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du