Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Ampelos Pinot Noir Santa Rita Hills 2013

AmpelosPinot Noir Santa Rita Hills 2013

Ekologisk

USA, Santa Barbara, 750 ml, 14%

Santa Rita Hills framstår allt mer som ett av de allra bästa områdena i Kalifornien för Pinot Noir. Ampelos Cellars gör ekologiskt certifierad och biodynamiskt odlad pinot med en minimalistisk inställning. Man tillsätter ingen jäst, inga artificiella tanniner, inga malolaktiska bakterier eller artif ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2013

Smaknotering

Stor kryddig pinot noir doft med inslag av röd frukt (hallon, jordgubbar) och sandelträ. Smaken är medelfyllig och intensiv med en fin fruktig smak av röda bär (hallon, jordgubbar), mineral, järn, kryddor och sandelträ. Lång sammansatt eftersmak med eleganta tanniner. 

Drickes
2019-2023
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
91p

"Danske vinmakaren Peter Works är en ny bekantskap för oss på WInefinder men hans Ampelos Santa Rita Hills ger mersmak. Här finns en härlig mjuk och sammansatt pinot noir-frukt med röda bär, sandelträ och kryddor. Mjuk men inte för smeksam och med ett fint djup i eftersmaken."

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Santa Rita Hills framstår allt mer som ett av de allra bästa områdena i Kalifornien för Pinot Noir. Ampelos Cellars gör ekologiskt certifierad och biodynamiskt odlad pinot med en minimalistisk inställning. Man tillsätter ingen jäst, inga artificiella tanniner, inga malolaktiska bakterier eller artificiella färgmedel. 

Vinmakaren heter Peter Works och han är dansk. Druvorna till Ampelos Santa Rita Hills kommer från tre olika vingårdar som skördas för hand och avstjälkas lätt men krossas inte innan de går in i jäsningstankarna. Man kör med manuell "punch-down" av skalresterna under själva jäsningen (2 gånger om dagen). Jäsningen kickar igång med vildjästen följt av helt naturlig (vild) malolaktisk jäsning. För pinot noir kör man med lång skalmacerering under hela jäsningsprocessen. 

Alla vingårdslägen vinfieras och lagras separat. Ek används - men på ett så balanserat sätt som man bara kan. Santa Rita Hills har lagrast i 14 månader på ek (20 procent av faten var nya). Vinet lagras dessutom en tid på flaska innan det släpps på marknaden. 

 

 

Producenten

Rebecca och Peter Works var båda framgångsrika karriärmänniskor som på 1990-talet tröttnade på ekorrhjulet och köpte sig en vingård i Santa Ynez Valley och med stor medvetenhet gått från klarhet till klarhet som vinproducenter av högsta kvalitet. Deras miljötänk har lett dem till att bli det första vineriet i Kalifornien att certifierats som biodynamiskt och ekologiskt hållbart.

http://www.ampeloscellars.net/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du