Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Au Bon Climat Los Alamos Historic Pinot Noir 2015

Vad tyckte du?

Au Bon Climat Los Alamos Historic Pinot Noir 2015

USA, Santa Barbara, 750 ml, 13,5%

Beläget mellan två hyllade appelationer så verkar druvorna från Los Alamos få det bästa av båda världarna; den långa, svala växtsäsongen i Santa Maria och värmen i Santa Ynez Valley, vilket ger fullständig mogenhet och djup. Med varma dagar och mycket kalla nätter uppnår frukten från denna region ot ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Det här är en pinot noir som är mycket smakrik, har ett stort djup och bjuder på gererösa dofter och smaker av boysenbär, plommon, mörk chokladd och kola.

Drickes
2019-2025
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Beläget mellan två hyllade appelationer så verkar druvorna från Los Alamos få det bästa av båda världarna; den långa, svala växtsäsongen i Santa Maria och värmen i Santa Ynez Valley, vilket ger fullständig mogenhet och djup. Med varma dagar och mycket kalla nätter uppnår frukten från denna region otrolig koncentration och balans. Dess små, väldränerade vingårdar och ett brett utbud av mikroklimat möjliggör en stor mångfald. Pinot Noir härifrån blir mycket täta och köttiga med en djup bär- ochfruktkaraktär. Det är ett vin att njuta av nu men lagring kommer att det ytterligarea en dimension.

Producenten

Au Bon Climat grundades 1982 av Jim Clendenen. Under sin studietid på Santa Barbara University gjorde Jim ett utbytesår i Bordeaux och fick upp ögonen för mat och vin. Det var dock inte förrän några år senare under ett längre besök i Bourgogne som tanken på att själv börja göra vin dök upp. Småskaligheten och de enkla medel som används vid framställning av viner av absolut världsklass lockade Jim till att prova på något liknande hemma i Santa Barbara. 1982 skapade han Au Bon Climat tillsammans med Adam Tolmach, idag mest känd för Ojai Vineyard. Succén var ett faktum direkt med första årgången.

http://www.aubonclimat.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du