Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Kistler Vineyards Trenton Roadhouse Chardonnay (magnum) 2013

Vad tyckte du?

Kistler Vineyards Trenton Roadhouse Chardonnay (magnum) 2013

USA, Russian River, 1500 ml, 14,5%

  Det finns en liten skara vinproducenter som får något närmast heligt över sig. Viner som är i det närmaste omöjliga att få tag på men som älskas av alla som får den stora ynnesten att testa dem. En sådan producent är mytomspunna Kistler. Stilen beskrivs ofta som mer fransk än amerikansk med en bl ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2013

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

  Elegant och nyanserad doft med tydligt inslag av mineral, citrus, äpplen, vita blommor och kryddor. Fyllig, smakrik mycket frisk och nyanserad smak med fin krämighet och mineralton, inslag av citrus, persika och äpplen.

Drickes
2019-2033
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
1500 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
2 g/l
Lufta vinet
2 timmar

Så tycker experterna

WineAdvocate
96 p "Terrific minerality."

"A wine I adored was the 2013 Chardonnay Trenton Road House. Crisp acidity, notes of white currants, apple butter, white peach and honeysuckle are all present in this full-bodied wine that shows zesty acidity and terrific minerality. Drink it over the next 4-6 years."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

VinetStilen beskrivs ofta som mer fransk än amerikansk med en blygsam ekighet och en bra frisk syra. För att skilja sig lite från mängden har man valt att endast använda sig av 50 % ny fransk ek vid jäsningen samt att man låter vinet vila på jästfällningen vilket bidrar till friskheten i vinet. Man kan ibland även märka att vinerna har en något slöjig karaktär och detta för att dessa är ofiltrerade för att få fram högsta smak. 2007an är full av kraft med nyanser av citrus, rostade nötter, fat och tropiska frukter. En mycket elegant chardonnay av internationell toppklass. Passar bra till den finaste fisken med en beurre blanc-sås. 2010-2016  (93-95p RP)ProducentKistler är utan tvekan ett av de största namnen i Kalifornien för högklassig chardonnay. Vingårdarna ligger i svalare klimat som Russian River och Sonoma Coast, vilket även detta bidrar till en stor portion elegans. Druvorna till Vine Hill kommer från odlingar framför vingården.

Vinet

 

Det finns en liten skara vinproducenter som får något närmast heligt över sig. Viner som är i det närmaste omöjliga att få tag på men som älskas av alla som får den stora ynnesten att testa dem. En sådan producent är mytomspunna Kistler. Stilen beskrivs ofta som mer fransk än amerikansk med en blygsam ekighet och en bra frisk syra. För att skilja sig lite från mängden har man valt att endast använda sig av 50 % ny fransk ek vid jäsningen samt att man låter vinet vila på jästfällningen vilket bidrar till friskheten i vinet. Man kan ibland även märka att vinerna har en något slöjig karaktär och detta för att dessa är ofiltrerade för att få fram högsta smak. Man har producerat Chardonnay från Trenton Roadhouse sedan 1994. Vingården ligger i sydlig exponering med sandiga jordmånar. En mycket elegant chardonnay av internationell toppklass. Passar bra till den finaste fisken med en beurre blanc-sås.

Producenten

Kistler är utan tvekan ett av de största namnen i Kalifornien för högklassig chardonnay - viner som är gjorda med Bourgogne som förebild och burgundiska framställningsmetoder. Egendomen grundades 1978 av Steve Kistler och Mark Bixler (den senare gick tragiskt nog bort hösten 2017) och året därefter kom första årgången - blott 3,500 lådor vin. De kommande årtiondena jobbade sig firman upp till den absoluta toppen i Nordamerikansk vinmakning. Legendariska Steve Kistler pensionerade sig från Kistler Vineyards i slutet av 2017 för att satsa helhjärtat på nya projektet Occidental. Han lämnade över tyglarna till Jason Kestner som blev en del av firman 2008 och dess vinmakare 2014.

Vingårdarna, som man mestadels äger och brukar själva, ligger i svalare klimat som Russian River och Sonoma Coast, vilket även detta bidrar till en stor portion elegans. I dag gör man runt 25 000 lådor vin om året. Förutom en mängd olika vingårdsbecknade chardonnay-viner så gör Kistler även ett par pinot-viner - också de från vingårdslägen. 

http://www.kistlervineyards.com/