Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Walter Hansel Winery North Slope Chardonnay 2019

Walter Hansel WineryNorth Slope Chardonnay 2019

USA, Russian River, 750 ml, 14%

The North Slope är som namnet antyder en nordsluttning som följdaktligen har eftermiddag- och kvällssol. Vinet är ett "field blend" av de franska klonerna 95 och 76 som återspeglas i vinet som visar upp burgundiska inslag.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2019

Smaknotering

Fruktig doft av gula äpplen och solmogen citrus med florala och kryddiga nyanser av vita blommor och korrinader. Smaken är generös och inbjudande med sina fruktiga toner som jobbar tillsammans med nyanser av rostade hasselnötter och halm som följs upp med en lång och förförisk eftersmak. 

Drickes
2022-2026
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

Vinous
94p

The 2019 Chardonnay The North Slope Vineyard is one of the most overtly, powerful wines in this range. A wine of real phenolic intensity, the North Slope is a structured, savory Chardonnay that is going to need a few years to come around. It is incredibly distinctive. Crushed rocks, tangy herbs and lemon confit all grace a Chardonnay that balances power with transparency

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

The North Slope är som namnet antyder en nordsluttning som följdaktligen har eftermiddag- och kvällssol. Vinet är ett "field blend" av de franska klonerna 95 och 76 som återspeglas i vinet som visar upp burgundiska inslag.

Producenten

Vinentusiasten Walter Hansel startade sitt vineri i Russian Valley, Sonoma, California med en djup passion för franska viner. Med ett särskilt gott öga till Bourgogne var och är hans vision att visa på hur bra klimatet i Russian River passar pinot och chardonnay. År 1978 planterade han därför 250 vinstockar med just dessa druvor. I slutet av 80-talet var det dags för hans son Stephen Hansel, som bestämde sig för att utöka egendomens hektar och även påbörja en process för att kunna sälja vinerna.

Den första kommersiella årgången var 1996, då de producerade 5000 lådor med pinot noir och chardonnay.
Idag producerar vingården några av de mest ansedda och eftertraktade vinerna, som ständigt får höga ratings över hela världen. Man fortsätter dock att jobba med hantverksmässig produktion med manuell skörd vid flera tillfällen, naturlig jäst och minimal filtrering.

http://www.walterhanselwinery.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du